StoryEditorOCM
DubrovnikGlavna urednica Radio Dubrovnika

Nagrada za životno djelo ‘Ivan Šibl‘ u rukama Nile Miličić Vukosavić: "Počašćena sam! Sad je i moje ime na popisu sjajnih, vrijednih kolega..."

Piše L. V. Foto: HRT, CROPIX
16. travnja 2024. - 15:22
Glavna urednica Radio Dubrovnika Nila Miličić Vukosavić dobitnica je godišnje nagrade HRT-a za životno djelo za radio ‘Ivan Šibl‘Hrt/

Glavna urednica Radio Dubrovnika Nila Miličić Vukosavić dobitnica je godišnje nagrade Hrvatske radiotelevizijeza životno djelo Ivan Šibl za radio! 

-Sretna, počašćena, ponosna, zahvalna... Upravo tako se trenutno osjećam, i pomalo s nevjericom, suočavam se s činjenicom da je od danas i moje ime na popisu onih sjajnih i vrijednih kolega iz moje matične kuće, mog HRT-a, koji su svojim radom i karizmom, ostavili trag i osvojili ovo značajno priznanje. Ovo je zaista vrhunac mog profesionalnog radijskog puta, od srednjoškolke koja je s ljubavlju surađivala u omladinskim emisijama, hit paradi i mnogim drugim mog Radio Dubrovnika, preko dugogodišnjeg spikiranja i svakodnevnih šihti u eteru, pa do informative i konačno, uloge glavne urednice radija na kojem sam odrasla! Imam divne kolege na poslu, posao koji živim i obožavam, i uz malo zdravlja i obiteljskog sklada, što mi više treba?" - rekla nam je sretna Nila.

image

Specijal DV Dubrovnik, 130324. Zivot nasih gradjana u kvartu Sveta Marija unutar gradskih zidina. Na fotografiji: Nila Milicic Vukosavic. Foto: Tonci Plazibat/CROPIX

Tonci Plazibat/Cropix

Veliko priznanje našoj kolegici stiglo je nakon neprekinutog 44-godišnjeg radnog staža u toj medijskoj kući, a njezin glas odavno je postao sinonim za točne, istinite i relevantne vijesti. Posljednjih godina Miličić Vukosavić uspješno vodi Radio Dubrovnik kao glavna urednica.

Svečana dodjela bit će na proslavi Dana HRT-a, 15. svibnja, na zagrebačkom Prisavlju. Ove godine Hrvatski radio slavi 98., a Hrvatska televizija 68. obljetnicu, dok je Radio Dubrovnik 9. travna proslavio 82. godinu postojanja. Godišnje nagrade dodjeljuju se kolegama koji su ih zaslužili svojim radom i iznimnim angažmanom, navodi se na intranetu HRT-a.

27. travanj 2024 13:37