StoryEditorOCM
DubrovnikNEOBIČNO NEVRIJEME

Na dubrovačkom području jutros palo 10 litara kiše praćene grádom, na aerodromu "ni kapi"

Piše Ahmet Kalajdžić
Foto: čitatelj
23. listopada 2021. - 09:31

Prema podacima meteorologa, jutros je na užem dubrovačkom području, pred zoru je zablježeno 10 litara kiše koja je bila praćena gradom koji je mjestimice bio veličine lješnika. Istodobno, kišu su pratile "smjene" bure i južnog vjetra koji su puhali brzinom 5- 6 metara u sekundi.

Prema podacima Centra 112 i službe za motrenje i obavješčivanje, ghrađani nisu prijavili niti su zabilježene štete te vatrogasci nisu imali potrebe intervenirati. najveća šteta zabilježena je na prometnicama na koje su oborinske vode nanijele veće količine pijeska i lišća. Zbog grada koji je padao mjestimično i veličine lješnika, na prometnicama je bilo i manjih grana, ali to nije u većoj mjeri nije ometalo odvijanej prometa.

Međutim, nadležne službe Zračne luke Dubrovnik ističu kako "na aerodromu nije bilo niti kapi kiše"! Istina, dodaju, kiša je "stigla do Cavtata" ali je na području Zračne luke u Čilipima zabilježena tek sinoć, u petak navečer u razdoblju od 21,30 do 22,45 sati, kada je palo samo 3 litre kiše po četvornom metru.

19. travanj 2024 07:51