StoryEditorOCM
DubrovnikGRAĐANI U IŠČEKIVANJU|

LIBERTAS ODGOVARA NA PETICIJU ‘Peticu‘ i ‘dvicu A‘ idući tjedan prilagodit ćemo zahtjevima gradskih kotara

Piše DV
25. rujna 2020. - 14:46
"S obzirom na pokrenutu peticiju za povratkom, odnosno učestalijim prometovanjem određenih linija javnog gradskog prijevoza, obavještavamo javnost kako Libertas Dubrovnik uredno povezuje područje Lapada s Pločama i to linijama koje prometuju na relaciji Glavica Babinog kuka-Ploče. S polascima s Glavice Babinog kuka u 7:10 i 13:10 te s Pošte Lapad u 7:20 i 13:20 navedena linija pogodna je i za prijevoz učenika." - priopćili su iz Libertasa. Priopćenje donosimo u cijelosti.

"Nadalje, linija koja prometuje Goricom svetog Vlaha više nije linija 2 nego linija 9, a ista Goricu povezuje u jutarnjim i popodnevnim satima s polascima s Pila u 6:40, 8:00, 9:30, 15:15, 16:55 i 18:35 sati i prema režimu vožnje Pile – Bolnica – Gorica – Bolnica.

Posebna linija, podsjetimo, prometuje i na relaciji Mokošica – Bolnica s polascima u 6:15 i 7:10 sati, a uvedena je  kako bi se građanima s područja Mokošice olakšao odlazak u Opću bolnicu javnim gradskim prijevozom.

Gradske linije 2A i 5 kroz idući tjedan prilagodit će se s postojećim linijama, a raspored vožnje uskladiti će se sa zahtjevima gradskih kotara.

Nadalje, uz sve gore spomenute linije, učenicima prilagođen  prijevoz uspostavljen je i na relaciji Mokošica - Lapad, Mokošica – Ploče.", zaključuju iz Libertasa.

Podsjetimo, ovoga tjedna peticiju su pokrenuli nezadovoljni građani, mahom roditelji školaraca, zbog ukidanja do pandemije redovitih linija, koje su ili potpuno ukinute, ili im je raspored vožnje promijenjen na za građane nezadovoljavajući način. Peticija je pokrenuta i zbog istupa na Gradskom vijeću kad su, također na pitanja građana, odgovorni izjavili da im se, primjerice vraćanje linije broj 5 "ne isplati" te da ćemo se svi skupa 'morati naučiti presjedati iz autobusa u autobus'.

 
18. travanj 2024 16:50