StoryEditorOCM
Dubrovnik“40 dana za život”

Kreće molitveno bdijenje ispred Opće bolnice Dubrovnik, Inicijativa tvrdi da se smanjio broj pobačaja

Piše Silvia Rudinović
14. veljače 2024. - 10:00

S početkom korizme i u Dubrovniku ponovno kreće kampanja međunarodne ekumenske pro-life inicijative “40 dana za život”. Kako su objavili iz Dubrovačke biskupije, koja objavom potvrđuje podršku ovakvoj inicijativi, provodi se od 14. veljače do 24. ožujka u 36 gradova u Hrvatskoj, među njima i u Dubrovniku.

"Svakog dana ispred Opće bolnice Dubrovnik, od 13 do 21 sat, članovi i podržavatelji ove inicijative, koja je započela 2007. godine u Teksasu, sudjelovat će u miroljubivom molitvenom bdjenju s ciljem osvješćivanja lokalne zajednice o dostojanstvu svakog začetog djeteta", poručili su iz Biskupije.

Inicijativa „40 dana za život“ ima i svoju mrežnu stranicu u Hrvatskoj na kojoj navode kako su ekumenska molitvena pro-life inicijativa za život, a posredno i inicijativa za zaustavljanje abortusa. Među njihovim objavama stoje anonimna svjedočanstva te bjavila kako je tijekom ovakve kampanje 2022. godine spašeno šest dječjih života. „Sigurno najveća vijest ove kampanje jest šest dječjih srdaca koja kucaju zahvaljujući molitvama, bdjenjima i radu Inicijative! Šest majki odustalo je od pobačaja i odlučile su roditi svoju djecu“, objavili su, iako nema nikakvih informacija otkud takvi podaci.

"Pažljivo istupamo u medijima s novim pričama, svjedočanstvima, plodovima i stavovima njegujući dijalog s neistomišljenicima, sudjelujući u raspravama i debatama. Istupamo isključivo afirmativno i u ljubavi", navode iz Inicijative te tvrde: "Od 2014. godine, tijekom korizmenih i jesenskih kampanja Inicijative, spašeno je preko 90 nerođene djece od sigurne smrti pobačajem, a između samih kampanja preko 50 djece. U gradovima u kojima djeluje Inicijativa smanjio se broj pobačaja u bolnicama u kojima se vrše pobačaji. U nekim je bolnicama broj pobačaja pao za 50 %, a u većini je bolnica porastao broj poroda".

 

25. svibanj 2024 10:55