StoryEditorOCM
DubrovnikPITALI SMO |

IZ ŽUPANIJE ISTIČU Ravnateljica Katarina Tolja je u New York pošla za vrijeme svog godišnjeg odmora, a troškove puta snosi sama

Piše PSD.
18. veljače 2020. - 14:15
Nakon što je u medijima objavljena vijest kako će 25 ravnatelja hrvatskih srednjih škola na sedmodnevnom studijskom putovanju financiran javnim novcem posjetiti tek jednu školu, dok je ostali dio rasporeda predviđen za turistička razgledavanja, Udruga hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja otkazala je putovanja.

Međutim, neki ravnatelji su ipak otputovali u Sjedinjene Američke Države, a u javnosti se pojavila informacija kako je među njima i ravnateljica Gimnazije Dubrovnik Katarina Tolja. Odgovarajući na novinarski upit, iz Dubrovačko-neretvanske županije dali su sljedeću informaciju:

- Dubrovačko-neretvanska županija nije zaprimila zahtjev Gimnazije Dubrovnik za financiranje stručnog usavršavanja ili bilo kakvog drugog puta u SAD za ravnateljicu Katarinu Tolj. Put na koji se referirate u upitu nije bio tema dnevnog reda na Školskom odboru koji mora dati odobrenje za svaki veći iznos koji se izdvaja iz školskih sredstava. Prema informacijama s kojima raspolažemo ravnateljica je u New York pošla za vrijeme svog godišnjeg odmora, a troškove puta snosi sama, naveli su iz palače Ranjina.
23. travanj 2024 12:43