StoryEditorOCM
DubrovnikIZMJENA FASADE U KARDINALA STEPINCA

Investitori bez komentara, a gradonačelnik Franković ponosan: ‘Ovo je mala pobjeda u vremenu izazova‘

Piše DV
19. listopada 2022. - 13:14

U dubrovačkoj Ulici kardinala Alojzija Stepinca radi se na izmjeni fasade novogradnje koja graniči s cestom na tom predjelu. Riječ je o radovima na zgrdi  o kojoj se u veljači  2020. godine dosta govorilo. Tada je, naime  gradonačelnik Mato Franković pri obilasku radova na obližnjem kolektoru oborinske odvodnje izmjerio širinu ceste od kuće u izgradnji privatnih investitora do kolnika i zaključio da je zid zauzeo 50 centimetara površine javne ceste. 

image
Božo Radić/Cropix

O kakvim je radovima sada riječ i  je li u pitanju usklađivanje gabarita građevine s javnom površinom, pitali smo jednog od investitora zgrade u Kardinala Stepinca, Roka Tolića. Međutim nije želio komentirati. 

Za razliku od investitora, uklanjanje kamene obloge s novogradnje, komentirao je na svom Facebook profilu  gradonačelnik Franković: 

- Laž ili obmana ili je možda nešto drugo? Tako su počinjali i završavali. Ali, kad se raziđe magla, obmana i laži na kraju ispadne gola istina tako jednostavna, oku vidljiva. Mala pobjeda u vremenu izazova - tako se zove ovo današnje usklađivanje s prostorno planskom dokumentacijom. S ponosom služim svom Gradu! - napisao je Franković, koji je, podsjetimo, prije dvije godine izjavio kako se ‘ovdje  radi o grubom kršenju pravila Grada Dubrovnika i svojatanju javnog dobra.

- No, GUP je omogućio da se rade ovakve zgrade koje zahvaljujući njemu mogu ići skoro do Neptuna - kazao je tada gradonačelnik. 

 

27. travanj 2024 07:58