StoryEditorOCM
DubrovnikPotpisan važan ugovor s Domom zdravlja

Grad Dubrovnik i dalje financira ambulantu na Koločepu

Piše DV
11. siječnja 2024. - 10:17

Grad Dubrovnik je i ove godine sklopio ugovor s Domom zdravlja Dubrovnik kojim se osigurava rad ambulante na otoku Koločepu za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2024. godine. U tu je svrhu u gradskom proračunu osigurano 19.500 eura za troškove plaće i dodataka na plaću za liječnika obiteljske medicine.

Već duži niz godina Grad Dubrovnik izdvaja novac za rad ove ambulante kako bi otoku stalno bila dostupna liječnička usluga. Od 2017. za ovu uslugu je iz gradskog proračuna isplaćeno više od 216 tisuća eura. Ambulanta je važna za otočane i turiste tijekom turističke sezone.

Iako primarna zdravstvena skrb nije u nadležnosti gradova, Grad Dubrovnik razvija mnoge nadstandarde u zdravstvu te kontinuiranim donacijama pomaže rad zdravstvenih ustanova na svom području.

Grad Dubrovnik je šest godina osiguravao financijska sredstva i za punkt pripravnosti hitne medicine na Elatifima nakon što je isti prestao biti dijelom Mreže hitne medicine, te ga Hrvatski zavod za javno zdravstvo više nije financirao. Za financiranje Hitnog interventnog tima na Elafitima, Grad Dubrovnik je od 2018. godine isplatio 227.141,49 eura iz proračuna. U 2024. više ne treba financirati tu uslugu je jer je punkt vraćen u mrežu HZZO-a.

27. travanj 2024 16:28