StoryEditorOCM
DubrovnikHUMANOST NA DJELU |

DVIJE VRIJEDNE DONACIJE Obitelj Butigan donirala dubrovačku bolnicu i biskupijski Caritas

Piše Ahmet Kalajdžić
31. ožujka 2020. - 15:15
Martin Butigan i njegova obitelj donirali su 10 tisuća eura Općoj bolnici Dubrovnik i Caritasu Dubrovačke biskupije
Obitelj našeg sugrađanina Martina Butigana ponovno je, kao i tijekom Domovinskog rata, pokazala veliko srce. Upravo su donirali 10 tisuća eura Općoj bolnici Dubrovnik i Caritasu Dubrovačke biskupije tako da su na račun bolnice uplatili 50 tisuća kuna, a na račun Caritasa još 25 tisuća kuna.

Inače, Martin je povratnik iz Njemačke, gdje je kao ugostitelj radio punih 35 godina prije nego se za stalno vratio u Hrvatsku te nastanio u Dubrovniku, gradu u kojem je završio Ugostiteljsku školu. O vrijednoj je donaciji pristao reći samo ovo:

- Hvala Bogu da mogu pomoći potrebitima! Znam da je kriza uslijed pandemije koronavirusa već počela, da je neizvjesnost vrlo velika te se valja samo nadati da je brzo i što bezbolnije svladamo- rekao nam je sugrađanin.

Valja se nadati kako će i drugi, koji su u mogućnosti, slijediti primjer obitelji Butigan i u jeku krize pomoći potrebite kojih je i na, kako mnogi u domovini kažu "bogatom jugu Hrvatske", sve više. Jer, krizu najlakše možemo pobijediti marljivim radom i solidarnošću s potrebitima.
24. travanj 2024 08:50