StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoVODIČ ZA DOBRO IĆE I PIĆE

Najugledniji vinski magazin piše o Hrvatskoj, ovo su adrese za savršeni vikend u Dubrovniku

Piše DV/ Dobra Hrana
5. studenog 2022. - 11:52

Na stranicama Decantera izašao je tekst s preporukama za, kako pišu, savršeni vikend u Dubrovniku, piše Dobra hrana.

Poznati i iznimno cijenjen britanski magazin Decanter ovih je dana objavio tekst o vikendu u Dubrovniku u kojem, između ostalog, navode najbolje adrese za uživanje u hrani i piću. Među spomenutim tako su se našle, kako kažu, dvije vinske regije koje se ovdje ne smiju propustiti – Konavle i Pelješac, a potom spominju i odsjedanje u hotelu Excelsior, večeru u restoranu Proto, jednom od najboljih tamošnjih ribljih restorana, kako piše Decanter.

image
Bozo Radic/Cropix

Ovdje će vas večera koštati oko 100 eura, a uživati možete u ribljem tartaru, tjestenini sa škampima i grilanom ribom te sve zajedno upariti s dobrom malvasijom dubrovačkom, plavcem malim i prošekom, navode u svom tekstu.

Nadalje spominju i Fratellos Prosecco Bar kao dobro mjesto za izlazak uz jazz glazbu i čašu Jagunićevog pjenušca.

Osim razgledavanja grada i obilaska najvažnijih turističkih lokacija, preporučuju i ručak u trattoriji Carmen gdje se, piše Decanter, meni mijenja svakog dana, ovisno o tome što vlasnici uspiju pronaći i kupiti na tržnici, no dodaju, ako ste u prilici svakako isprobajte specijalitete od hobotnice. Ovdje također preporučuju prepuštanje odabira vina osoblju restorana. Spominju i odlazak na ručak u Kamene Dvore, gdje možete uživati u domaćoj hrani, a spominju i Crvik kao modernu kušaonicu s pogledom na vinograde.

image

Berba grožđa

Cropix

Večera i kušanje vina u hotelu Supetar također navode kao jednu od opcija, a u slučaju da ste se tog dana odlučili zaputiti u Konavle, dodaju, posjetite i Azur chefa Darka Perojevića koji od domaćih, lokalnih namirnica radi jela s azijskim prizvukom. Ovdje također, navode, možete uživati i u Galićevoj graševini.

Na kraju, iz Decantera savjetuju odlazak na izlet do Stona, posjet Miloš vinariji te restoranu Bota Šare, a kao jednu od adresa koju možete posjetiti prije odlaska iz Dubrovnika navode i KAWU, mjesto gdje možete kupiti suvenire i, naravno, vino.

25. travanj 2024 16:42