StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoISKORISTITE PRILIKU |

JEDRENJE U RUJNU PRETVARA SNOVE U STVARNOST - ACI marine u Dubrovniku, Slanom i Korčuli osiguravaju najviši nivo nautičke usluge za sve goste

Piše DV
23. rujna 2020. - 09:49
Bez obzira na to jeste li iskusan nautičar ili se tek želite prvi puta okušati u jedrenju, svakako biste trebali razmotriti jedrenje u jesen. Iako prvi prizvuk takve ideje nije atraktivan kao pomisao na jedrenje u srpnju ili kolovozu, najiskusniji znalci će vas itekako razuvjeriti jer za njih upravo jesen predstavlja vrhunac jedrenja. Najiskusniji od najiskusnijih će biti još specifičniji i reći će vam kako je upravo hrvatski Jadran u rujnu i listopadu najčarobnije mjesto na svijetu. Stoga uplovite u skrivene čari jeseni uz šum valova, miris borova i milujuće jesensko sunce.

Hrvatska obala i otoci su rijedak svjetski biser kojem se iznova rado vraćaju čak i oni koji su oplovili čitav svijet ne bi li pronašli svoj komadić raja. Veliku ulogu u zadovoljstvu nautičara iz cijeloga svijeta igraju ACI marine, koje osiguravaju najviši nivo nautičke usluge za sve tipove gostiju. ACI s razlogom nosi titulu najvećeg lanca marina na Mediteranu, a njihove su marine smještene u svim najljepšim dijelovima hrvatske obale. Kako bi iskustvo svojih posjetitelja učinio besprijekornim, ACI prati potrebe i interese nautičara te širi svoju ponudu stalnim unaprjeđenjima i novim pogodnostima.

Odaberite svoju nautičku rutu

Planiranje savršenog jedrenja uvijek počinje s promišljenim odabirom destinacije. Uzevši u obzir ljepotu i raznolikost hrvatske obale i otoka, na vama je izbor hoćete li krenuti od sjevera prema jugu ili obrnuto. U nijednom slučaju nećete pogriješiti. S obzirom na to da vam ACI marine stoje na raspolaganju u većini atraktivnih lokacija, slaganje idealne rute je slatka muka. Vjetar u vašim jedrima će osigurati bura sjevernog Jadrana, zbog čega je ovaj akvatorij odličan odabir za vikend aranžmane. Međutim, ako tražite odmor za tijelo i dušu, odvojite minimalno tjedan dana za sebe i prepustite se nautičkom hedonizmu po srednjem i južnom Jadranu.  

Savršenu đitu južnim dijelom Jadrana je najbolje započeti iz ACI marine Dubrovnik. Od tamo se otisnite prema ACI marini u Slanom, a zatim ACI marini Korčula. Otoku Korčuli pristupite s posebnim oprezom jer postoji velika mogućnost da se u njega zaljubite i poželite tamo zauvijek i ostati. Kada obiđete rajsku Korčulu, nema boljeg načina za zaključiti jednu takvu rutu od ture po Elafitskim otocima. Istražite čarobni dubrovački arhipelag koji će vam zauvijek ostati u sjećanju. Što se tiče traženja veza u marinama, oslonite se na ACI aplikaciju koja vam omogućuje jednostavniji postupak rezervacije i plaćanja dnevnog veza, kao i mogućnost vezivanja više plovila na jednog korisnika.

Jesen donosi puno više

Velika prednost jesenskog jedrenja koju mnogi često znaju previdjeti su značajno povoljnije cijene i veći izbor brodova. Ako vas oduvijek privlači komfor katamarana, avanturističko iskustvo regatnog krstaša ili jednostavno tražite siguran brod za obiteljsko jedrenje, sve od navedenog možete pronaći u ACI marinama. Pouzdani partneri ACI-ja omogućuju dostupnost svih opcija uz povoljnije cijene chartera i skipera.

Svježa i prohladna jutra su, kao i večeri, karakteristične za jesen i stoga je preporučljivo uzimanje broda s grijanjem kako bi uživali u toplini čak i kada vas sunce ne grije. Dobro je znati kako je jesen vrijeme najvećih hrvatskih regata. Ako ste željni adrenalina, okušajte se u Mrdujskoj ili Viškoj regati i testirajte svoje vještine protiv najboljih hrvatskih jedriličara. Takvo iskustvo ćete definitivno pamtiti zauvijek.

Doživite najbolje od prirode

Za idealno jedrenje je potreban i idealan vjetar, a toga tijekom ljeta nema koliko bismo htjeli. Međutim, manji pritisak koji dolazi s jeseni donosi pravi vjetar u naša jedra. Doživite jedrenje po zanosnoj buri, otkrijte sve čari osvježavajućeg maestrala i odvažite se ukrotiti jugo prije sigurnog veza u ACI marini.

Jesen na Jadranu je zaista spektakularna, a jedna od prvih stvari koju pri tome imamo na umu su zalasci nevjerojatnih boja kojih se naprosto ne možete dovoljno nagledati. To bi posebno moglo razveseliti ljubitelje fotografije koji će svoj pametni telefon napuniti zavidnim kadrovima neba. Bez obzira na nešto niže dnevne temperature more je još dovoljno toplo pa posezonski godišnji ne mora proći bez kupanja.

Ne zaboravite istražiti kopno

Koliko god svi živimo za ljetni godišnji, rujan i listopad kriju neke čari koje je nemoguće otkriti u vrevi srpnja i kolovoza. Zakoračite u sasvim drugi doživljaj poznatih destinacija u rujnu, udahnite bogatu povijest predivnih trgova te uživajte uz odličan mediteranski obrok i osjećaj mirnoće kakav možete iskusiti samo pred kraj nautičke sezone.

Taj mir ćete pronaći na biserima kao što su Biševo, Bol, Stiniva ili Paklinski otoci. Iskoristite lagodne jesenske temperature i mogućnost planinarskih tura te se počastite očaravajućim pogledom koji vas čeka nakon uspona na hvarskog Svetog Nikolu ili bračku Vidovu goru. Zlatno godišnje doba samo čeka provu vašeg broda da zareže more, a na vama je samo da odaberete koja ACI marina je vaša početna točka.
 
18. travanj 2024 19:25