StoryEditorOCM
Kulturaza sveukupni književni opus i trajni doprinos hrvatskoj književnosti

Luko Paljetak laureat na 30. Pjesničkim susretima u Drenovcima

Piše PSD.
13. svibnja 2019. - 12:10
Umjetnički odbor 30. Pjesničkih susreta „ DRENOVCI 2019.“ dodijelio je Povelju „Visoka žuta žita“ hrvatskom i dubrovačkom književniku, pjesniku, prevoditelju, akademiku Luku Paljetku za sveukupni književni opus i trajni doprinos hrvatskoj književnosti. Pored Povelje, nagrada se sastoji i od novčane nagrade te statue Pjesničkih susreta. Autor statue je akademski kipar Dejan Duraković, a idejno rješenje povelje priredio je akademski slikar Stjepan Jozić.

Pjesnički susreti u Drenovcima, uz "Goranovo proljeće", najstarija je hrvatska pjesnička manifestacija. Koliki je značaj manifestacije govori i činjenica da su dosadašnji laureati redom velikani hrvatske književnosti kao što su Jure Kaštelan, Dragutin Tadijanović, Zlatko Tomičić, Slavko Mihalić, Vesna Parun... Organizatori Pjesničkih susreta u Drenovcima su Društvo hrvatskih književnika, Ogranak DHK slavonsko-baranjsko-srijemski, Općina Drenovci i udruga „Duhovno hrašće“, Drenovci. Izvršni organizator manifestacije je Općinska narodna knjižnica Drenovci.

Ove godine manifestacija se održavala 09.-11.5. i okupila je poznata pjesnička imena. Pored akademika Paljetka, na manifestaciji je nastupio još jedan dubrovački pjesnik - Stanko Krnjić.

Čestitamo akademiku Paljetku na dobivenom priznanju!
26. travanj 2024 18:28