StoryEditorOCM
KulturaDANAS OTVORENJE IZLOŽBE BOŽIĆNE RADIONICE LAMPIONA U DJEČJEM VRTIĆU GRUŽ

FOTO Blagdansko svjetlo za svakog malog umjetnika

27. prosinca 2019. - 11:29
Danas se u Galeriji mladih Umjetničke škole Luke Sorkočevića, točnije: u prostorima Slikarskog odjela na Kampusu Sveučilišta (a to je bivši Zarazni odjel) u 17 sati h otvara izložba lampiona koje su radili mališani dječjeg vrtića Gruž. Djeca su ih radili tijekom Adventa, a poznati dubrovački akademski slikar i profesor Davor Lucianović proveo je radni advent kao voditelj te radionice izrade Božićnih svjetiljki u dječjem vrtiću Gruž. Radio je u suradnji s odgojiteljicom Majom Šoš. To je svojevrsni nastavak aktivnosti iz prethodne radionice „Čarolija boja“.

Lucianović je s mališanima vrtića Gruž završio radionicu izrade šarenih lampiona od stakla. Zapravo, bile su to teglice koje je svako dijete donijelo iz kuće. Potom su parali komadiće obojanog prozirnog papira i slagali ih u tanjuriće, stvarajući kromatsku skalu boja. Nakon toga su papiriće sami lijepili na vanjsku stranu staklenki, a u preklapanju papirića stvarali su razne kombinacije boja koje su postale vidljivije kada su se u staklenci upalile male voštane svijeće.

U vrtiću se radionica odvijala u popodnevnim satima. Inače, u vrtić Gruž svakodnevno dolazi šestero djeca s Kalamote. Na radionici je sudjelovalo samo njih troje ali nisu mogli dolaziti svaki dan zbog jakog juga i prometne odsječenosti Koločepa za nevremena.

Više o radionici pročitajte u novom broju Dubrovačkog vjesnika koji je već n akioscvima, a danas popodne dođite na otvorenje ove prigodne izložbe.
24. travanj 2024 04:02