StoryEditorOCM
KulturaVESELI TJEDAN |

BIT ĆE SMIJEHA U KAZALIŠTU MARINA DRŽIĆA Na Velikoj sceni zaigrat će komedije "Art" i "Svinje"

Piše Dv
11. ožujka 2021. - 14:25

Na Velikoj Sceni Kazališta Marina Držića ovaj tjedan zaigrat će komedije "Art" u režiji Jasne Jukić (12.03.) i "Svinje" u režiji Hrvoja Korbara (13.03.). Riječ je o komadima autorice Yasmine Reze te Tomislava Zajeca, a obje predstave na repertoaru su s početkom od 20 sati.

“Art” govori o trojici prijatelja koji su vremenom otišli različitim životnim putevima i izgradili različite sustave vrijednosti, ali se usprkos tome i dalje druže. Tako je sve dok jedan od njih trojice ne kupi sliku čuvenog autora, kojoj drugi odriče bilo kakvu umjetničku vrijednost. Ta slika, kupljena po basnoslovnoj cijeni, postat će uzrok žučnih prepirki i rasprava, u kojima tri prijatelja preispituju i iskrenost dotadašnjih postupaka i cijeli međusobni odnos.

"Svinje" su crnohumorna komedija o dvije sestre – Ibru i Maloj Ibru. One dane krate gojeći svinje na farmi jednako posvećeno kao što otimaju i ubijaju profesore iz grada koji se iznova pokazuju nedostatnima za dijapazon interesa mlađe sestre. Uhodano i veoma rutinizirano životarenje ritmično se razlaže kroz red „pjesme i plesa“ i red „hladnokrvnih ubojstava“ koja se odvijaju u pozadini, što naposljetku sačinjava groteskan i crnohumorni perpetum mobile.

Rezervacije na tel. (020) 321 088, e-mail: blagajna@kmd.hr // online prodaja: www.ulaznice.hr

18. travanj 2024 02:42