StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetMisa u Gradcu

Župnik udijelio savjete mladomisniku Stankoviću, govorio o zavodnicama i strasti: Darijo, pripremi se na teškoće, odbijanja i osude zbog svoga svećeničkog poziva...

Piše Ante Šunjić
10. srpnja 2022. - 16:26

U župnoj crkvi sv. Mihovila Arkađela u Gradcu na moru mladu misu proslavio je Darijo Stanković. Nakon što je mladomisnik primio blagoslov od svojih roditelja, započela je sveta misa pred mnoštvom vjernika.

Grački župnik fra Bone Bilić, jedan od najzaslužnijih što je Darijo postao svećenikom, poželio mu je plodonosan rad u svom zvanju u župama gdje bude djelovao, posebice u ovim teškim vremenima "gdje se Boga izbacuje iz svih ustanova u Europi i svijetu, na žalost i u Hrvatskoj".

"Svaki čovjek je jedinstven i poseban, Bog se ne ponavlja. Tako je i Darijo poseban i neponovljiv. U svome svećeničkom životu čitava sebe će trebati dati na službu braći ljudima, prema nauku i životu Isusa Krista Spasitelja. U našem životu važni su razum, volja i strast, koji su rijetko usklađeni. Zadatak je razuma istraživati i otkrivati istinu. On stoji između dvije zavodnice koje ga žele zbuniti. Tako nas volja često uvali u nevolju, a divlja strast nas vodi prema ciljevima koji nisu plemeniti. Zdravom razumu potrebna je vjera da mu pokaže cjelovitu istinu. Svjetiljka vjere svijetli sve do vječnosti i u njoj se vidi sve kako jest, i razum i volja i strast. Darijo, pripremi se na teškoće, odbijanja i osude zbog svoga svećeničkog poziva. Grešnome svijetu treba pristupiti poput milostivog Samaritanca. Bog te treba da nastaviš u ovome svijetu njegovo otkupljenje", poručio je, između ostaloga, mladomisniku fra Nediljko Šabić.

A slavljenik je poručio da se vratimo izvoru života, zahvalivši se Trojedinome Bogu i Blaženoj Djevici Mariji na daru svećeničkog zvanja. Novi Kristov svećenik zahvalio je također i svima koji su pomogli u njegovome "hodu za Kristom prema oltaru".

19. travanj 2024 11:18