StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetkao da su na peskariji

Usred dana, nasred Peristila! Splićani su se svega nagledali, ali ovo je i za njih previše: pogledajte gdje je par turista odveo djecu na zahod. Javni WC je ni minut hoda udaljen

Piše Merien Ilić/SD
19. svibnja 2022. - 12:08
Jel ovako i doma pišaju po Peristili, da parafraziramo stari vic o policajcima, momcima i traficiGet Getanima/Slobodna Dalmacija

Prije nekoliko dana objavili smo noćnu reportažu iz Geta u kojem caruju pijani turisti koji pod onako zamantani od alkohola i ko zna čega već ne, urlaju, bauljaju po skalama, padaju u nesvijest po kaletama, olakšavaju se gdje stignu...

Nisu ništa bolji prizori ni dalju. Nema dana kada ono malo hlada na Peristilu umorni i nenaspavani turisti ne iskoriste za ispružit se horizontalno na hladnom kamenom podu, vrućini za dišpet, dok domaćima u glavi odzvanja ona popularna 'nek ti kušin bude stina'.

Ali to nije sve, potvrđuje nam ekipa iz Facebook grupe Get Getanima koja je snimila neke nove trendove. Naime, najezdom turista i okupacijom Peristila ova lokacija postaje poznata kao najstariji javni wc na svijetu. Za takvu reklamu je očito čuo par s fotografije koji je svojim mališanima (njih čak dvoje) objasnio kako ne smiju trpjeti nego čučnuti i olakšati se na licu mjesta - na Peristil, kad su se tamo već zatekli.

Nema veze što je to javni trg, UNESCO, car, baština i ostale baze za turiste. Nema veze što ljudi prolaze i zgražaju se, a nema veze ni što malu nuždu obavljaju pred ulazom u dućan s čuvenim Croata kravatama. Također, nema veze što je javni WC koji košta par kuna udaljen jedva 50 koraka ako je i toliko, a vjerujemo da bi ih u kafiće pustili bez problema.

Neka su oni nama došli i 'obilježili' kantune i trgove u našem centru grada u kojem je kugla sladoleda skuplja od litre benzina, gdje parkinga nema ni za elitu, gdje jedva prolaziš u večernjim satima od silnih štekata s kojih se čuje glasna glazba i razni bjelosvjetski jezici. Centra grada u kojem komunalnih redara s odgojnom ulogom kao ni komunalnog reda i kazni, nema ni u turističkim prospektima, piše Slobodna Dalmacija.

Hoće li nam ovaj par s djecom ostaviti dobru recenziju, što mislite?

A što reći o komunalcima?

- Ništa, to se njih ne tiče. Koji Grad!! Trče za parkiranim autima i to im je prava berba, jer su sve blokirali. A javna higijena, red i mir, nije bitno! - komentirala je jedna Splićanka, šokirana prizorom snimljenim usred podne, usred grada.

- Možemo se zapravo reklamirati kao najstariji otvoreni WC na svijetu.  Pišaj di stigneš - bacila je od muke bazu jedna Getanka.

26. travanj 2024 02:48