StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetŠto kažete na ovo?

Osvanula stranica ‘Hrvatske izdajice‘ koja poziva ‘narod‘ da popiše lica koja treba linčovati, kao i njihove obitelji. Logo je omča za vješanje, policija otvorila istragu!

Piše Marin Prvan
1. prosinca 2021. - 15:35

Društvenim mrežama se danas dijelila stranica 'Hrvatske izdajice', osmišljena kao svojevrsna baza u koju posjetitelji tj. narod unose osobe za koje smatraju da ih je potrebno linčovati. 'Popisivače' se poziva da, osim imena i kontakta izdajica, također objave njihove adrese stanovanja te identitete uže obitelji. Logo pokreta je omča za vješanje, a kao kontakt se navodi '+385 XX YOU RE DEAD' (+385 XX MRTAV SI), donosi Slobodna Dalmacija.

image
01.12. screenshot

U opisu stranice piše 'Molimo Vas pretražite ili unesite podatke koji nedostaju, da ih MI, NAROD možemo pronaći i suditi im po Božjem i Prirodnom zakonu, Hvala Vam svima, Slobodnim Ljudima'. Ispod toga se nude detaljnije instrukcije za unos u registar  izdajnika: 'Uz ime i prezime, unesite adrese prebivališta i radnih mjesta, vikendica , koje autombile voze, tko im je u rodu ,a da ih podržava i sve što može koristiti da se navedeni privedu Pravdi', piše.

image
01.12. screenshot

Čitava stranica obiluje domoljubnom ikonografijom sa posebnim naglaskom na motive iz Domovinskog rata. Izmjenjuju se vojska, oružje, vukovarski vodotoranj i groblje, masa koja maše hrvatskim zastavama s prvim bijelim poljem i simbolima HOS-a, križevi i krunice. Od poznatijih lica se pojavljuju general Ante GotovinaBlago Zadro i njegov grob te Josip Klemm dok je vodio šatoraške prosvjede. Interesantno, prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman je izostavljen iz predočenih materijala. Također, na podlozi stoji posveta 'svim braniteljima gdje god bili' i 'svim budućim generacijama'.

Na vrhu popisa, kao 'najtraženiji' izdajice, se nalaze premijer Andrej Plenković, za kojeg piše da ga 'plaćaju Soroš i Bill Gates' te predsjednik Zoran Milanović kojem se, uz više gramatičkih grešaka, poručuje: 'Odluči se na koju stranu hočeš biti... Ili sa nama ili protiv nas..'  Slijede članovi Nacionalnog stožera Vili Beroš, Alemka Markotić, Krunoslav Capak i Davor Božinović. Oni su optuženi za uspostavljanje zdravstvene diktature i propagiranje straha. Top 10 izdajica upotpunjuju ministar Josip Aladrović, znanstvenik Ivan Đikić, pulmolog Saša Srića te liječnik Dobrica Rončević, za kojeg se tvrdi da 'želi cijepiti što više odraslih i djece'.

image
01.12. screenshot

Administratorica i osnivačica je kontroverzna učiteljica Bernarda Jug, u javnosti poznata kao jedno od zaštitinih lica pokreta protiv covid mjera. Jug se protivi nošenju maski, a za cjepivo kaže da je 'oružje sotonskog rata'. Premijera naziva PlenKovid, a žene koje su abortirale 'fufama i flundrama koje su ubile oko milijun malih Hrvata i Hrvatica'. Na aplikaciji Telegram je zatražila od sljedbenika da dijele i popunjavaju bazu. 'Tisuće moraju biti na popisu', poručila je.

image
01.12. screenshot

Iz Ministarstva unutarnjih poslova su nam odgovorili na upit o eventualnom policijskom postupanju vezano za poziv na linčovanje upućen putem sporne domene. Odgovor prenosimo u cijelosti: 'Poštovani, vezano uz Vaš upit obavještavamo Vas kako u odnosu na podatke objavljene na stranici koju navodite policija provodi izvide u cilju utvrđivanja elemenata kaznenog djela za koje se kazneni postupak pokreće po službenoj dužnosti. S obzirom da je postupanje tijekom izvida sukladno čl. 206. F Zakona o kaznenom postupku tajno, u ovom trenutku Vam ne možemo dostaviti konkretne podatke o poduzetim aktivnostima niti utvrđenim činjenicama.'

16. travanj 2024 09:46