StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetSVE ZBOG POLKE

Lovac u Imotskom nasred trga pucao iz puške za vrijeme koncerta, šokirao dio sugrađana: ‘Evo zašto sam to učinio‘

Piše dv
28. prosinca 2023. - 15:07

U redakciju DNEVNIK.hr-a stigla je poruka zgroženih građana Imotskog jer je za vrijeme božićnog koncerta na središnjem trgu lovac zapucao iz puške u zrak, a svemu je svjedočilo mnoštvo ljudi, uključujući i djecu.

"Netko se obukao u lovačko odijelo te lovačkom puškom pucao na trgu gdje su bili svi, djeca, žene, obitelji. Ne znam da je itko u Hrvatskoj napravio takvo nešto na božićni koncert i to u vrijeme mira i duhovne obnove i spokoja", rekao im  je nezadovoljni čitatelj.

Riječ je o tradicionalnom božićno-novogodišnjem koncertu Hrvatskog puhačkog orkestra Gradska glazba Imotski koji se održao 26. prosinca na Trgu Matice hrvatske u Imotskom.

Spomenuti lovac Grgo Nikolić objasnio je situaciju za DNEVNIK.hr. Kako navodi, sastavnica ovogodišnjeg programa bila je izvedba skladbe "Auf der Jagd", riječ je o polki Johanna Straussa u okviru koje se kao instrument koristi i lovačka puška.

"Na zamolbu HPO-a Gradska glazba Imotski s lovačkom sam puškom sudjelovao u izvođenju skladbe ‘Auf der Jagd"‘, rekao je Nikolić za spomenuti portal. 

 

 

 

26. travanj 2024 07:18