StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNije mu prvo...

‘Kavčani‘ nisu štedjeli: Vođu ‘škaljarskog klana‘ Jovana Vukotića u Turskoj je ubio vrhunski profesionalac, postoji nekoliko dokaza za to

Piše dv
22. rujna 2022. - 07:15

Za ubojstvo Jovana Vukotića (42), vođu škaljarskog klana, koji je ubijen 8. rujna u Istanbulu, sudeći po načinu na koji je izvršena egzekucija, naručitelji nisu štedjeli novac za profesionalnog ubojicu, prenosi Slobodna Dalmacija.

Kako objašnjavaju izvori, ako se uzme u obzir da je Vukotić u trenutku smrti bio na mjestu suvozača u automobilu, te da nitko od putnika, kao ni vozač koji je sjedio do njega, nije pogođen ni jednim hitcem, ovo brutalnome krvniku nije bilo prvo ubojstvo.

Vjeruje se da su "kavčani", koji se neslužbeno sumnjiče za ubojstvo, htjeli biti sigurni da će "posao" biti obavljen kako treba, pa su angažirali okrutnog profesionalca, koji za sobom nije ostavio ni jedan trag, piše Kurir, prenosi Blic.

- Vukotić je bio na meti suparničkog klana od 2014. godine, točnije od raspada jedinstvenog kotorskog klana, nekoliko puta su ga pokušali likvidirati, ali je svaki put izbjegao smrt. No, čini se da su "kavčani", znajući da Vukotić nije laka meta, ovoga puta odlučili angažirati profesionalnog ubojicu, koji neće promašiti.

image

Vukotić je živio u elitnom dijelu Istanbula

AFP

Sugovornik Kurira kaže da je, osim profesionalnog egzekutora, pronađen i tim koji je otkrio tajnu lokaciju vođe "škaljaraca".

Tajnim kanalima i vezama u podzemlju "kavčani" su Vukotića prvi pronašli, navodno preko njegove supruge Maše M., koju su i pratili. Praktički, dovela ih je do Vukotića. Napadač je neko vrijeme pratio svaki njihov korak kako bi ušao u njihovu svakodnevicu - kaže izvor, dodajući da je potom do detalja isplanirao zločin.

Gust promet, tamna kaciga

- Kobnog dana plaćeni ubojica bio je sa sudionikom koji je vozio motocikl. Suučesnik je vozio, ubojica je sjedio iza njega. Sumnja se da su "škaljara" pratili od trenutka kada je izašao iz stana, u elitnom dijelu Istanbula. Vukotić je potom s obitelji otišao u trgovački centar koji je pola sata udaljen od stana - kaže sugovornik.

Negdje na sredini trase, na autocesti, gdje je promet izuzetno gust, napadač je otvorio vatru.

image

Turska policija traga za počiniteljima (ilustracija)

Adem Altan/AFP

- Ubojici i suučesniku bilo je lako motociklom pratiti metu. Sumnja se da su na glavama imali kacige, pa kamere nisu snimile njihova lica. Također, napadači su lako prišli automobilu u kojem je bio Vukotić na motociklu i pucali mu direktno u gornji dio tijela kroz prozor, s obzirom na to da se Vukotić vjerojatno vozi u blindiranom automobilu - objašnjava sugovornik i dodaje da je motocikl gotovo idealno prijevozno sredstvo za bijeg.

- Lako su se probijali između automobila kroz gužvu na autocesti i nestajali u masi automobila - kaže i napominje da je napadač bio toliko precizan da nijedan od pet hitaca koje je ispalio nije pogodio Vukotićeve suputnike.

Nespretne ubojice Šakovića i Vlaovića

- Vozač E. K. je neozlijeđen, kao i Vukotićeva supruga i dijete koji su sjedili pozadi - kaže izvor.

Kako su otkrili turski mediji, za volanom automobila u kojem su se vozili nalazio se izvjesni E.K. Prema njihovim izjavama, nakon Vukotićeva ubojstva E.K je pokušao sakriti dva njegova mobitela, ali ih je turska policija pronašla.

- Ispostavilo se da je E.K. navodno bjelopoljski narkobos, koji je bio glavni logističar vođi "škaljaraca" dok se skrivao u Turskoj. Ovaj muškarac, koji navodno ima nizozemsko državljanstvo, nakon pucnjave je lagao istražiteljima da ne poznaje čovjeka kojeg je vozio - prisjeća se izvor i dodaje da je E.K. bacio dva Vukotićeva mobitela preko nasipa na autocesti.

image

Privođenje osumnjičenog za ubojstvo Gorana Vlaovića na Pagu

Luka Gerlanc/Cropix

Prije nego što je Jovan Vukotić ubijen, likvidirani su i njegovi suradnici Milić Minja Šaković i Goran Vlaović.

– Za svoje likvidacije "kavčani" su angažirali sitne kriminalce, klince, koji su vrlo traljavo izvodili egzekucije. Vlaovićev ubojica odmah je uhićen, dok je Šakovićev identificiran i za njim se traga. Inače, obojica su državljani Srbije - kaže izvor, prenosi Blic.

05. svibanj 2024 20:41