StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetVremenska prognoza

Je li vas jutros rashladila burica? Provjerili smo hoće li ovo zahlađenje potrajati i kakve nas temperature očekuju uoči vikenda

Piše dv
19. svibnja 2022. - 07:34

Danas nas očekuje sunčano vrijeme, s najvišom temperaturom zraka od 22 do 27 Celzijevih stupnjeva - tako barem glasi prognoza Državnog  hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za četvrtak, donosi Slobodna Dalmacija.

Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni. Na Jadranu umjerena i jaka bura u postupnom slabljenju, a poslijepodne će puhati mjestimice umjeren jugozapadni i sjeverozapadni vjetar.

U Dalmaciji  se popodne u unutrašnjosti očekuje umjeren dnevni razvoj oblaka. Puhat će umjerena, ponegdje i jaka bura. uglavnom podno Biokova s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 25 i 28 °C.

Sutra, u petak, bit će sunčano i iznadprosječno toplo. Poslijepodne će mjestimice biti male naoblake. Vjetar slab i tek ponegdje umjeren jugozapadni, duž obale i sjeverozapadni, osobito u Dalmaciji. Najniža jutarnja temperatura zraka na kopnu od 5 do 10, na moru od 14 do 18, a najviša dnevna uglavnom od 26 do 31 °C.
 

image

Za vikend opet guštanje u kavici i razgovoru na štekatima i trgovima

Paun Paunovic/Cropix
image

Subotnje špice će opet biti pune

Ivo Ravlic/Cropix
08. svibanj 2024 14:05