StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetvremenska prognoza

Danas još sunčano i vruće, a u noći na subotu stiže promjena vremena. Provjerili smo hoće li zahvatiti i Dalmaciju

Piše dv
29. srpnja 2022. - 07:59

Bit će pretežno sunčano i vruće. Poslijepodne u unutrašnjosti dnevni razvoj oblaka, a lokalno i poneki pljusak s grmljavinom, uglavnom u gorju i središnjoj Hrvatskoj. U noći na subotu jače naoblačenje s kišom zahvatit će sjeverni Jadran i zapadne predjele unutrašnjosti. Moguće je i nevrijeme, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za petak, donosi Slobodna Dalmacija.

Vjetar u unutrašnjosti većinom slab. Duž obale ujutro ponegdje umjerena bura, danju sjeverozapadni i jugozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 31 do 36 stupnjeva Celzijusovih.

Na srednjem i južnom Jadranu zadržat će se sunčano i vruće vrijeme. Naoblačenje sa sjeverozapada bit će praćeno grmljavinom pljuskovima i udarima vjetra. Na sjevernom Jadranu zapuhat će kratkotrajno iznenada jaka bura. Na srednjem i južnom Jadranu puhat će slab do umjeren maestral. Temperatura zraka u padu, jutarnje temperature u unutrašnjosti oko 14 na Jadranu oko 20. Maksimalna dnevna u unutrašnjosti oko 26 a na sjevernom Jadranu do 30C. Na srednjem i južnom Jadranu najviše temperature zraka oko 34C, prognozira meteorolog Bojana Lipovšćak s televizije N1.

U nedjelju prognoziramo stabilizaciju vremena i postupan porast temperatura zraka. Nedjeljno vrijeme će bit promjenljivo oblačno uz dulja sunčana razdoblja.

19. travanj 2024 22:06