StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetČELNIK HDZ-a U GRADU |

ANDREJ PLENKOVIĆ IZ DUBROVNIKA Dajte glas za sigurnost. Ruža Tomašić je nešto kao zezalica, Škoro sjajan saveznik SDP-a a Most nepouzdan suradnik

Piše Ahmet Kalajdžić
1. srpnja 2020. - 10:30
Posjet našem gradu premijer je iskoristio i za druženje s građanima u povijesnoj jezgri te na igralištu Osnovne škole MontovjernaTonći Plazibat/CROPIX
Nakon druženja s građanima u Gradskoj kavani, hrvatski premijer i čelnik HDZ-a Andrej Plenković sa suradnicima je posjetio OŠ Montovjerna i tom prigodom okupljenim novinarima rekao:

- Započeli smo dan u Dubrovniku s kandidatima HDZ-a u desetoj izbornoj jedinici, tradicionalno pobjedničkoj za nas. Tu sam s kandidatima Brankom Bačićem, Matom Frankovićem, Nikolom Dobroslavićem, a Marija Vučković pridružit će nam se u Metkoviću. Vjerujem i ove godine u pobjednički rezultat, a potporu kandidatima došao je dati i Damir Krstičević. Ineč, Vlada je učinila izraziot puno za Dubrovačko-neretvansku županiju, njezin regionalni razvoj, prometnu povezanost i zaštitu okoliša, kao i u sklopu mjera protiv Covida - 19. U našem mandatu gradi se i Pelješki most koji će biti gotov za nešto više od godinu dana. Za taj projekt su se borili ljudi s naše liste kao ključni za konačno fizičko spajanje juga Hrvatske s ostatkom zemlje. Kad ga izradimo za 520 milijuna eura, od čega je značajan dio iz EU sredstava, Županija će biti teritorijalno usidrena u integritet RH. U mandatu smo ugovorili više od 5,1 milijardu kuna - rekao je Plenković i dodao:

image
Posjet našem gradu premijer je iskoristio i za druženje s građanima u povijesnoj jezgri te na igralištu Osnovne škole Montovjerna
Tonći Plazibat/CROPIX


- Gradonačelnik nam je ovdje predstavio projekt OŠ Montovjerna, prve izgrađene u Dubrovniku nakon 1985. Sjajan je to projekt koji pokazuje koliko Grad u mandatu gradonačelnika Frankovića ulaže u infrastrukturu, osobito obrazovnu. Uz ovakva postignuća, zauzimanjem naših kolega na lokalnoj razini, vjerujem u uvjerljivu pobjedu u Dubrovniku i X. izbornoj jedinici i da će rezultat ovdje pridonijeti ukupnoj pobjedi u Hrvatskoj - istaknuo je Plenković i dodao kako Hrvatskoj trebaju 'sigurna radna mjesta, plaće i mirovine'.

- Ovo nije vrijeme za eksperimente i šarlatane, za one koji ne razumiju trenutak u kojem se nalaze Hrvatske, Europa i svijet. Zato pozivam sve da daju povjerenje listi HDZ-a - zaključio je predsjednik HDZ-a.

image
Posjet našem gradu premijer je iskoristio i za druženje s građanima u povijesnoj jezgri te na igralištu Osnovne škole Montovjerna
Tonći Plazibat/CROPIX


Odgovarajući na novinarska pitanja, Plenković je rekao kako se u EU trenutačno borimo za 22 milijarde eura za brži gospodarski oporavak Hrvatske i pozvao birače desnog centra da ne ponavljaju greške s predsjedničkih izbora jer se Škoro pokazao, kako je rekao, sjajan saveznik SDP-a te da je glas za njega u načelu glas za lijevu opciju:

Upitan kako, bude li u prilici, misli slagati Vladu i računa li na prebjege u izbornoj noći, Plenković je rekao da o tome trenutačno uopće ne razmišlja jer želi što uvjerljiviji izborni rezultat i pobjedu.

image
Posjet našem gradu premijer je iskoristio i za druženje s građanima u povijesnoj jezgri te na igralištu Osnovne škole Montovjerna
Tonći Plazibat/CROPIX


Na upit strahuje li da će mu u X. izbornoj jedinici dio glasova oduzeti Ruža Tomašić i Božo Petrović, šef HDU-a je uzvratio kako je Tomašić ovdje 'nešto kao zezalica, jer je zastupnica u EU parlemantu bez želje za povratkom u Sabor':

- Čuo sam da je ovdje nisu ni vidjeli, za razliku od mene koji sam kao neki briselski čovjek 2016. vratio u Hrvatsku i preuzeo odgovornost za nju i HDZ. Želim voditi zemlju još četiri godine. Što se tiče Mosta, o njemu jako mnogo znam, a sve sam rekao 27. travnja 2017. i onaj tko ih doista e poznaje teško bi s njima više imao bilo kakve oblike suradnje - naglasio je čelnik HDZ-a.
16. travanj 2024 15:43