StoryEditorOCM
Crna kronikaNESLUŽBENO DOZNAJEMO

Vozaču kamiona izmjereno 1,18 promila alkohola

17. svibnja 2017. - 13:51

Vozač (48) kamiona makarskih registracija koji je jučer, 16. svibnja oko 18,20 sati na državnoj cesti D-8, nedaleko Vidikovca sudjelovao u teškoj prometnoj nesreći u kojoj je smrtno stradao biciklisti (66), inače državljanin Kanade, prema našim pouzdanim, ali neslužbenim informacijama imao je 1,18 promila alkohola u krvi.

Do prometne nesreće je došlo u trenutku kada se vozač kamiona građevinske tvrtke, inače Makaranin, kretao iz smjera Župe dubrovačke prema Dubrovniku. Tom prilikom nije vozio sredinom obilježene prometne trake, već uz desni rub kolnika, zbog čega je došlo do naleta prednjim desnim dijelom kamiona na bicikl kojim je, u istom pravcu upravljao Kanađanin.

Biciklist je smrtno stradao na mjestu događaja, dok je vozač teretnog vozila, bez zaustavljanja, nastavio kretanje te je oko 20 sati pronađen u blizini mjesta Slano. Tijekom trajanja očevida, kojim je rukovodila zamjenica općinskog državnog odvjetnika, promet navedenom dionicom JTC odnosno državne ceste D-8, bio je potpuno zatvoren te preusmjeren na alternativni pravac Brgat- Komolac. Također, doznajemo da je kanadski biciklist preko GP Karasovići u Hrvatsku ušao oko 14,45 sati.

Kako smo neslužbeno doznali, isti vozač kamiona je 1994. godine u Karlovcu već imao prometnu nesreću u kojoj je smrtno stradala jedna osoba, a u njegovom “prometnom dosjeu” su i podaci o sudjelovanju u još dvije nesreće u kojima je ozlijeđena po jedna osoba.

20. travanj 2024 07:39