StoryEditorOCM
Crna kronikaSIGURNOST PROMETA

Ove godine na našim prometnicama bilo je 357 prometnih nesreća, 41 posto manje nego lani, a poginulo četvoro ljudi

Piše dv
23. rujna 2020. - 14:17
Od 16. do 22. rujna proveden je projekt ROADPOL-a Dani sigurnosti u prometu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. Tijekom provedbe projekta prometna policija provela je brojne preventivno-represivne aktivnosti u cilju smanjenja broja poginulih i teško ozlijeđenih osoba u prometu na cestama, a nagalasak je bio na Danu bez poginulih u prometu koji se obilježio 17. rujna kada nije bilo prometnih nesreća sa smrtno stradalim osobama.
Ovogodišnji prometni parametri su značajno bolji od onih prošlogodišnjih. Naime, od početka godine na prometnicama Policijske uprave dubrovačko-neretvanske dogodilo  se 357 prometnih nesreća što je za 41% manje nego prošle godine kada ih se dogodilo 615. Broj ozlijeđenih osoba također je smanjen i to za 44% sa prošlogodišnjih 448 na ovogodišnjih 249, dok je broj smrtno stradalih smanjen za čak 60% sa prošlogodišnjih 10 na ovogodišnjih 4. 
Unatoč povoljnim prometnim pokazateljima policija nastavlja sa svojim preventivnim i represivnim aktivnostima i poručuje:
Poštujte prometne propise! Ostani živ i spasi živote drugih! 
 
                                      
 
19. travanj 2024 05:58