StoryEditorOCM
Crna kronikaSTRAŠNA TRAGEDIJA

La Repubblica: ‘Splićanin je u teškom stanju, ali pri svijesti. Pitao je gdje mu je supruga...‘

Piše vijesti sd
5. listopada 2023. - 09:37
Zasad je preminulq najmanje 21 osoba iz autobusa koji se survao s nadvožnjaka kraj MestreaLivemedia/fotogramma/Zuma Press/Profimedia/Livemedia/fotogramma/zuma Press/profimedia

Bračno putovanje u Veneciju dvoje mladih Splićana, tri tjedna nakon njihova vjenčanja, pretvorilo se u nezamislivu tragediju.

Prilikom slijetanja autobusa s nadvožnjaka u blizini Venecije poginula je 24-godišnja Splićanka, a njezin je suprug M.B. teško ozlijeđen. Ukupno je poginula 21 osoba, a riječ je o stranim turistima, uglavnom mladim ljudima.

Par se vjenčao prije tri tjedna u Splitu, a u Veneciju su stigli u utorak. Oko 19.30 su se ukrcali na električni autobus koji ih je nakon razgledavanja popularne turističke destinacije trebao vratiti u kamp Hu u Margheri, gdje su bili smješteni.

Dogodila se tragedija kada se autobus, vjerojatno zbog bolesti vozača, survao u 15-ak metara duboku provaliju.

Kako prenosi La Repubblica, mlada žena je bila trudna. Njezin je suprug teško ozlijeđen i hospitaliziran u bolnici Mirano pokraj Venecije. Na intenzivnoj njezi, u teškom stanju, no pri svijesti.

Talijanski list prenosi da je u bolnici pitao za suprugu.

- Gdje je moja žena? - bile su riječi na koje je medicinska sestra pretrnula, znajući istinu. Poručila mu je da se odmori da mora štedjeti energiju - prenosi La Repubblica.

27. travanj 2024 14:30