StoryEditorOCM
VaterpoloDUBROVAČKI VJESNIK U DOHI

Rapsodija Španjolske, Felipe Perrone, Sergi Cabanas i ekipa utrčali prvi u polufinale, korčulanski zet je bio za pet: ‘To želimo!‘

Piše Tonči Vlašić
13. veljače 2024. - 16:09

Felipe Perrone je bio za pet, toliko je pogodaka postigao, ali bili su i drugi u redovima Španjolske, koja je prvi polufinalist Svjetskog prvenstva u Dohi. Dobila je s 15:12 Crnu Goru, te sad čeka pobjednika Grčka – Italija.

Perrone je ponio naslov igrača utakmice.

- Baš smo odigrali dobru utakmicu – istaknuo je. Pozdravio navijače. Zahvalio im na podršci. Osmijeh na licima aktualnog prvaka Europe, koji je prošli mjesec ostvario povijesni uspjeh – prvi put prvak Europe, a koji ove godine želi uzeti zlato na sva tri natjecanja, ne samo i u Dohi na SP-u, već i u Parizu na Olimpijskim igrama.

- To želimo – naglasit će Perrone, korčulanski zet.

image

Felipe Perrone, kapetan Španjolske - igrač utakmice protiv Crne Gore - potpis na loptu

Tonči Vlašić/
image

Igrač utakmice - Felipe Perrone

Tonči Vlašić/

Sjajna je Španjolska otvorila utakmicu vodstvom 4:0, početkom druge četvrtine imala je 6:2, a zatim povratak Crne Gore serijom 3:0. Još jednom je bila na pogodak zaostatka – 8:7 je bio rezultat prvog poluvremena za Španjolsku, koja je treću četvrtinu dobila s 5:0, bilo je plus šest i u zadnjoj četvrtini (15:9)…

Španjolska je realizirala 6 od 7 igrača više, te oba peterca. Ekipi Vlada Gojkovića, nekoć sjajnog igrača, danas je takav i kao trener, nije preostalo ništa nego zapljeskati suparniku, čestitati suparniku na zasluženoj pobjedi.

image

Andrej Franulović iz Rijeke sudio je utakmicu Španjolska - Crna Gora

Tonči Vlašić/
image

Sanahuja je realizirao peterac za Španjolsku

Tonči Vlašić/
image

Munarriz pred vratima Crne Gore

Tonči Vlašić/
image

Sergi Cabanas, španjolski reprezentativac, član Jug Adriatic osiguranja

Tonči Vlašić/
image

Vlado Gojković, izbornik Crne Gore - nije se moglo protiv ovakve Španjolske

Tonči Vlašić/

Četvrtfinalni dan, utorak, 13. veljače: Španjolska – Crna Gora 15:12, u tijeku: Grčka – Italija, 17 sati: Srbija – Hrvatska, 18.30 sati: Mađarska – Francuska.  

27. travanj 2024 15:02