StoryEditorOCM

POČELO OTKAZIVANJE Prva potez povukla LEN-a: ‘Neće se 11. travnja igrati u Gružu!‘

Piše Tonči Vlašić
11. ožujka 2020. - 13:43
Dok se čeka odluka FINA-e, svjetske federacije vodenih sportova: Hoće li se u Rotterdamu igrati kvalifikacijski turnir vaterpolista za odlazak na Olimpijske igre, kao i preostale utakmice četvrtfinala Svjetske lige (podsjetnik, redom, naša reprezentacija bi 17. ožujka trebala biti gost Crne Gore u Podgorici, pobjednik bi se plasirao na završni turnir Svjetske lige, a od 22. do 29. ožujka trebala bi se boriti za prva tri mjesta u kvalifikacijama, koja vode u Tokijo na najveće svjetsko natjecanje), stigla je odluka LEN-e. Europska federacija vodenih sportova odgodila je zbog situacije s koronavirusom nekoliko natjecanja, a među inima i kompletno 11. kolo u skupinama europske Lige prvaka, koje se trebalo igrati 10. i 11. travnja (Jug Adriatic osiguranje je u 11. kolu domaćin splitskom Jadranu. Novi termin nije određen). 

S obzirom na situaciju u Italiji s korona virusom već sad se postavlja pitanje što će biti s Final 8, završnim turnirom europske Lige prvaka, kojem je domaćin PRO Recco, talijanski prvak, pa sad i što će biti sa završnicom Regionalne lige (Final four bi se 3. i 4. travnja trebao igrati u Gružu, polufinala: Jug AO - Jadran Split, te HAVK Mladost - Jadran Carine HN), potom i s domaćim prvenstvom...

Međutim, zbog koronevirusa, očekivano, sport je pao u drugi plan. Otkazivanja ne čude. Pod znakom pitanja su i same Olimpijske igre, koje bi se trebale od 24. srpnja do 9. kolovoza ove godine održati u Tokiju. Zadnje informacije govore kako se razmišlja da se odgode za ljeto 2022. godine.
19. travanj 2024 17:29