StoryEditorOCM
VaterpoloTUŽNA JE OVA SUBOTA

Nema više gospara Iva Miloša, napustio nas je veliki Jugaš, Linđovac koji je balao i pjevao...

Piše Tonči Vlašić
24. veljače 2024. - 13:11

Navratio je do Gruža kad se slagala pozornica za Europsko prvenstvo vaterpolista, koje je bilo početkom godine, došao je pogledat kako ide. Desetljeća svog života je proveo unutar ‘zidina’ hrama vaterpola. Odmah uz bazen, prije obnove, bila je njegova kancelarija. Bio je dugogodišnji tajnik Juga, i to i u ona najteža vremena, tamo 90-ih.

I njega su, kad se slavio uspjeh Juga, vukli u bazen. Ne zaboravlja se kupanje u vestitu nakon osvajanja LEN-a kupa 2000. godine, poslije radosti zbog svih silnih trofeja koji su se slijevali u vitrine najtrofejnijeg hrvatskog kluba...

Pisao je zapisnike utakmica, bio je službeni spiker, kasnije i opunomoćenik Hrvatskog vaterpolskog saveza. Godinama pomagao organizaciju Divlje lige, bio za stolom na njenim završnicama u Portu, tamo gdje je s ocem prvi put došao na Jugovu utakmicu kad je imao pet godina. Bio je i igrač Juga. Pamti i nastup za prvu momčad početkom 60-ih.

Bio je i veliki Linđovac. Balo je, bio kolovođa, te pjevao u klapi, onoj prvoj postavi koju je osnovao Antun Simatović 1970. godine.

Tužna je ova subota, 24. veljače. Napustio nas je gospar Ivo Miloš u 78. godini života.

27. travanj 2024 16:21