StoryEditorOCM
VaterpoloHALO, PIREJ |

MAJSTOR S OLYMPIACOSOM POMEO KONKURENCIJU U GRČKOJ Maro Joković još nema trideset i tri, a već ih ima trideset i sedam!

Piše Tonči Vlašić
1. srpnja 2020. - 23:16
Maro Joković je uzeo još jedan klupski trofej, točnije, osigurao je novi. Njegov Olympiacos je prvak Grčke. Dva kola prije kraja konkurencija može plakat. Ne može ga više uhvatit. Drugi Vouliagmeni ima osam bodova manje.  

Olympiacos je u prvoj utakmici nakon nastavka prvenstva, koje je bilo prekinuto zbog koronavirusa, 'ubio' upravo Vouliagmeni, i to ga je u Pireju svladao s 12:3, a sad je u gostima nadigrao susjeda, Ethnikos, trofejima prvaka još uvijek najbogatiji grčki klub. Ethnikos – Olympiacos u 20. kolu - 6:20!

- Postigao sam protiv Ethnikosa tri pogotka – javio se Maro nakon utakmice u kojoj je osigurao treći ovosezonski trofej s Olympiacosom u koji je stigao u ljeto prošle godine kad je po drugi put u karijeri skupio stvari te napustio Jug i Gruž.

Podsjetnik, s Olympiacosom je prvi trofej u Grčkoj uzeo u svojoj prvoj utakmici za klub iz Pireja. Olympiacos je kod kuće u borbi za grčki Super kup, utakmici kojom je otvorena sezona 2019./20., dobio Vouliagmeni s 11:5. Bilo je to 2. listopada 2019. godine, dan nakon što je Župljanin proslavio svoj 32. rođendan. Pet mjeseci poslije, početkom ožujka ove godine, osvojio je Kup Grčke. U polufinalu je sa 14:7 pao Apollon, a u finalu s 18:6 Ethnikos.

S Jugom je osvojio ukupno trideset i jedan trofej, te tri s PRO Reccom za koji je igrao od ljeta 2013. do ljeta 2015. godine.
I kad se zna kako sa seniorskom reprezentacijom Hrvatske ima točno 20 medalja, a s klubovima 37 trofeja, sjajno desno krilo odavno krasi epitet – najuspješniji hrvatski vaterpolist svih vremena. Joković je bio prvi koji se našao u 'klubu 50+', tu je i dalje jedini, a kad je uzeo Kup Grčke prije četiri mjeseca već tad smo napisali kako nam se čini da će biti i prvi koji će se naći u 'klubu 60+'. 

image
Maro Joković, najtrofejniji hrvatski vaterpolist


Inače, svoj prvi seniorski trofej osvojio je prije točno 17 godina. Bio je u kapici Juga pobjednik Kupa Hrvatske.

Joković s Olympiacosom ima još odraditi posao do kraja u prvenstvu Grčke. U subotu ga čeka kod kuće Panionios, a četiri dana poslije gostovanje kod Glyfade. Bez obzira na ishode tih utakmica, Olympiacos je, to je jasno, novi / stari prvak Grčke. Iako u zadnjih 30 godina nije bio prvak samo šest puta, još uvijek je rival iz Pireja, Ethnikos, bogatiji (Ethnikos 38 naslova prvaka Grčke, a Olympiacos 34).

Već se zna, Joković ne ostaje u Olympiacosu. Napušta Pirej te seli u Italiju. U idućoj sezoni će braniti boje Brescije, koja za cilj ima skinuti s trona svih domaćih natjecanja PRO Recco, ali i mađarskom Ferencvarosu s glave krunu prvaka Europe. Svaki put kad uspije otići do kraja, reći će, kao što je to učinio i danas, 1. srpnja 2020. godine, javivši se nakon 20:6 pobjede protiv Ethnikosa.

- Da, osvojio sam još jedan trofej! 
18. travanj 2024 02:05