StoryEditorOCM
VaterpoloEUROPSKA LIGA PRVAKA

JUGAŠI PREKO ISTANBULA KRENULI ZA KAZAN Medo ostao doma

Piše Tonči Vlašić
2. ožujka 2020. - 12:21
Otputovali su Jugaši u Kazan. Preko Istanbula. Tim putem će se i vratiti zrakoplovom nakon što u srijedu navečer, u 20 sati po lokalnom, a u 18 sati po hrvatskom vremenu, odigraju utakmicu 10. kola u skupini 'A' europske lige prvaka. Čeka ih tamo domaći Sintez, koji je na začelju skupine sa samo tri boda. Ruska momčad je bodove osvojila kod kuće samo protiv splitskog Jadrana, koji je pak iznenadio Jugaše u Poljudu, a da nije, sad bi momčad trenera Vjeka Kobešćaka bila vodeća. Ali, i unatoč tom kiksu u Splitu, zahvaljujući uspjesima u ostalim utakmicama, na visokom je drugom mjestu, te ukoliko nastavi svoj pobjednički niz u 2020. godini, dobije i treću utakmicu (Olympiacos kod kuće, Szolnoki u gostima), i dalje će biti u igri da, kao i prošle sezone, osvoji skupinu.

- Nismo kompletni. NIje na put krenuo Paulo Obradović, koji je u subotu u Poljudu u utakmici sa splitskim Jadranom u Regionalnoj ligi osjetio bol u vratu. Svi ostali su spremni za utakmicu u Rusiji - rekao je Ognjen Kržić, sportski direktor Jug Adriatic osiguranja. 

Prvi ogled ove sezone između Juga i Sinteza, koji se odigrao u Gružu, 19. studenog 2019., pamtit će se po činjenici da je domaćin dobio prvu četvrtinu sa 7:0, vodio u drugoj sa čak 9:0, na poluvremenu imao 11:2, te je mogao ubaciti u nižu brzinu u nastavku. Finulo je 18:10. Toni Popadić je imao 13 obrana, dok je Loren Fatović, koji je sinoć proglašen najuspješnijim sportašem grada Dubrovnika u protekloj godini u tradicionalnom izboru Dubrovačkog saveza športova, te večeri s pet pogodaka bio prvi strijelac ne samo Juga, ne samo utakmice, već kompletnog 5. kola u skupini 'A'. Inače, nakon devet kola prvi topnik skupine 'A' je Alvaro Granados iz CNA Barcelonete, Fatović je s 23 pogotka drugi, treći je Paulo Obradović, popularni Medo, s 21 pogodak...

- Kazan nije loša momčad. Imaju četiri, pet igrača, koji igraju ili su igrala za rusku reprezentaciju. Plivački moćna. Imaju odličnog ljevaka, imaju dva odlična centra, Lisunov i Dereviankin. Lijeva strana im je isto dobra – istaknuo je u najavi prvog dvoboja Daniil Merkulov, ruski reprezentativac u kapici Jug Adriatic osiguranja.

Podsjetnik, Sintez je kroz kvalifikacije izborio nastup u Ligi prvaka. U zadnjem krugu su izbacili AN Bresciu, a u drugom krugu moskovski Dinamo, koji je sezonu prije bio sudionik elitnog natjecanja. Jedan od junaka utakmice koja je odlučivala koji će ruski sastav u treći, posljednji krug kvalifikacija, bio je Adel Latypov, koji je u Gružu, u prvom ogledu Jug AO i Sintez Kazana, dva puta zatresao mrežu hrvatskog prvaka. 

SKUPINA 'A'
1. CNA Barceloneta 22 boda, 2. Jug AO 21 bod, 3. Olympiacos 19 bodova (Barceloneta je bolja od Olympiacosa u međusobnim ogledima, dok je Jug AO dobio Barcelonetu u Gružu s 15:13, a njihov novi ogled, i to u Barceloni, igra se tek 9. svibnja, u predzadnjem, 13. kolu), 4. Jadran Carine (HN) 13 bodova, 5. Szolnoki 12 bodova, 6. Spandau 04 Berlin 11 bodova, 7. Jadran Split 4 boda, 8. Sintez Kazan 3 boda. 

Raspored 10. kola, utorak, 3. ožujka, Split: Jadran Split - Szolnoki, srijeda, 4. ožujka, Kazanj: Sintez - Jug Adriatic osiguranje, Berlin: Spandau 04 - Olympiacos, Barcelona: CNA Barceloneta - Jadran Carine (HN).
19. travanj 2024 05:17