StoryEditorOCM
VaterpoloBIT ĆE ZANIMLJIVO

Jugaši kreću za Beograd, dočekala ih vijest iz Barcelone, opet će morat gore, čeka ih dužnik iz 2013. godine, a ako prođu ...

Piše Tonči Vlašić
26. ožujka 2024. - 11:15

Jugaši kreću za Beograd, Crvena zvezda ih čeka već sutra, u srijedu, 27. ožujka (18.30 sati), a Novi Beograd u petak, 29. ožujka (20.15 sati). Počinje završnica Regionalne lige, dva su turnira. Drugi je u Splitu sredinom travnja. Na oba ih čekaju dva srpska kluba, Crvena zvezda i Novi Beograd su bili najbolji u svojoj skupini. U njihovoj skupini prolaz u Ligu za prvaka izborili su još dva Jadrana, splitski hercegnovski. Prenijeli su se međusobni rezultati iz skupina. 

Splitski Jadran i Jug Adriatic osiguranje kreću s 8 bodova iz četiri utakmice, Novi Beograd je oba puta dobio Crvenu zvezdu, te ima svih 6 bodova iz dvije utakmice, a gradski rival je bez boda. Hercegnovski Jadran ima dva boda. Dobio je na peterce splitski Jadran od kojeg je izgubio u Splitu, dok je oba puta poražen od Juga, koji je izgubio u Gružu od splitskog Jadrana, kojeg je dobio potom u Splitu na peterce. 

Jugaši u Regionalnoj ligi brane naslov, a napadaju naslov pobjednika Eurocupa u kojem će, odlučio je ždrijeb održan u Barceloni, igrati u četvrtfinalu protiv Crvene zvezde. Prva u Gružu, trebala bi biti 9. travnja, druga u Beogradu 27. travnja. Preostala tri četvrtfinalna para, koji će prve utakmice igrati 6. travnja, su Savona - Spandau 04, Staeua - Sabadell, te Vouliagmeni - Primorje EB.

Već se zna, ukoliko Jugaši budu uspješni, prvog dana Final 4 Eurocupa, 17. svibnja, igraju protiv pobjednika Steaua - Sabadell. Finale je 18. svibnja. Gruž ima želju biti domaćin završnog turnira. Naravno, prvo treba biti uspješniji od Crvene zvezde, velikog dužnika. Ne zaboravlja se sezona Lige prvaka 2013. godine. Jugaši tad bolji od Crvene zvezde oba puta u skupini, oba puta uvjerljivi, dobili svih dvanaest utakmica do finala, ali u finalu na Banjici poraženi su s jedan razlike...

Crvena zvezda je bila prvak Europe te 2013. godine, još je osvojila europski Superkup nakon toga, a Jugaši su vlasnici sedam trofeja od čega su četiri puta osvajali naslov prvaka Europe (1980., 2001., 2006. i 2016. godine). 

Suparnik Jugašima u Regionalnoj ligi, sad i u četvrtfinalu Eurocupa, ima ukupno deset trofeja (osim dva europska u Srbiji je osvojio četiri put naslov prvaka i isto toliko puta osvojio kup). Jugaši u svojim vitrinama imaju sedam puta više trofeja.

24. travanj 2024 16:03