StoryEditorOCM
VaterpoloNOVI USPJEH SPORTSKOG PONOSA KORČULE

Josip Skokandić i ostali mali Kapekaši napravili novi skok na pobjedničko postolje, Lovor Lozica: ‘Sretni smo i zadovoljni!‘

Piše Tonči Vlašić
11. veljače 2024. - 14:34

Kapekaši su opet na postolju, evo nove medalje u vitrine korčulanskog sportskog ponosa. Izborile su je nade. Nakon poraza u polufinalu od splitskog Jadrana, nadigrali su za broncu vršnjake zagrebačke Mladosti, koja im je bila suparnik u skupini drugog kruga, a koja je tad bila uspješnija s 11:10.

Sad, kad je bilo, ili na postolje, ili doma praznih ruku, sjajna je bila momčad Lovora Lozice – pobjeda 13:4. Bronca – pet pobjeda i dva poraza na prvenstvu. Jadran je ostvario svih sedam, bio je uvjerljiv u finalu – 12:4 protiv gradskog rivala Mornara. Peti je Galeb MR, a šesti ZPK, dok je u utakmici za sedmo mjesto Cavtat sa 16:5 bio bolji od Jug Adriatic osiguranja.

Kapekaških 84:47

Pet pobjeda (POŠK 1937. 14:2, Zadar 1952. 16:6, Jug Adriatic osiguranje 13:4, Galeb MR 10:6 i HAVK Mladost za broncu 13:4) i dva poraza (HAVK Mladost u skupini 10:11, Jadran Split u polufinalu 8:14)

Tko su mali junaci KPK? Luka Timur Seinpaal, Florent Gaxherri, David Remić, Marko Maksimović, Lovre Risteski, Vice Šeman, Rudi Kriletić, Nedo Poša, Joško Krstulović, Špiro Batistić, Igor Favro, Toni Šeparović, Ivan Blitvić, Klara Granić i Josip Skokandić, koji je proglašen najboljim igračem prvenstva.

- I bio je daleko, daleko najbolji pojedinac. Josip je, i kad igra protiv starijih, rođenih 2011. godine, a on je rođen 2012., među dva tri najbolja igrača u Hrvatskoj, a zadaje probleme i kad igra protiv rođenih 2010. godine, dakle, protiv onih koji su dvije godine stariji – hvali Skokandića trener Lozica, a zatim o novom skoku malih Kapekaša na pobjedničko postolje.

image

Lovor Lozica, trener KPK

Tonči Vlašić/

- Ovo je peta godina u nizu kako smo među četiri najbolja u kategoriji nada. Zadovoljan sam. Jadran ima širinu, te je zasluženo najbolji u ovom trenutku. Mornar i mi smo najbliži njemu, a što se tiče ostalih, koji su na kraju od četvrtog do osmog mjesta, mišljenja sam kako svatko svakoga može dobiti. Imamo šest igrača, koji su 2014. godište, i to se osjeti kad u prve dvije četvrtine moraju svi igrati. Ali, opet smo sretni i zadovoljni nakon prvenstva – istaknuo je Lozica nakon novog pobjedničkog postolja.

Potom je izvukao još jedan pokazatelj kako se odlično radi s mladima u KPK.

- Računajući nade i mlađe nade, ovo nam je bilo trinaesto polufinale i jedanaesta medalja. Imamo dva zlata, šest srebrnih, a ovo nam je treća bronca – naglasio je trener malih Kapekaša.

27. travanj 2024 13:07