StoryEditorOCM
TenisDRŽAVNO PRVENSTVO

Opet nije otišao s terena praznih ruku. Dubrovčanin nastavio niz. Pamtit će se po uspjehu i 2024. godina

Piše Tonči Vlašić
3. svibnja 2024. - 15:28

Prije dvije godine bio je prvi put u finalu državnog prvenstva. Preskočio je s Emanuelom Ivkićem iz Kvarnera tri prepreke, ne i četvrtu, posljednju na terenima u Požegi prvenstva do 16 godina. Lovro Maričić i Frano Sučić, TOP Spin odnosno Split TT, uzeli su naslov. Prvi set je Stjepan Bogdan s Ivkićem izgubio u tie breaku, 5:7, poslije nije išlo.

Prošle godine je igrao s Maričićem na državnom do 18 godina. Četiri meča, isto toliko pobjeda na terenima Hrvatskog akademskog teniskog kluba Mladost u Zagrebu. Izgubili su prvi set finala, Leonardo Tanger (Pula) i Marc Vučić (HTK Zagreb) su bolje otvorili meč, a na kraju je to bio jedini izgubljeni set na prvenstvu. U trećem setu, takozvanom produženom tie breaku – 10:5, te je tenisač Raguse slavio. Prvi put u karijeri državni prvak. 

Ove godine igrao je s Matejom Božičevićem, članom HTK Zagreb. S tri pobjede su njih dvojica stigli do finala, prve dvije pobjede su izborili u produženom tie breaku. U finalu nije išlo protiv prvih nositelja, Hrvoja Jutreše i Doriana Stiblika, članova HTK Zagreb, ali nije 17-godišnji Dubrovčanin otišao praznih ruku s terena Tenis kluba Split 1950.

Donosi srebro u Dubrovnik. Nastavio je tako tenisač Raguse niz osvajanja medalja na državnim prvenstvima. Pamtit će se po uspjehu i ova, 2024. godina.

24. svibanj 2024 10:24