StoryEditorOCM
TenisTURNIR U FRANCUSKOJ |

NOVA POBJEDA ANE KONJUH Dubrovkinja poslala kući prvu nositeljicu: ‘Što je Kanepi bolje igrala, to sam i ja bila bolja!‘

Piše Tonči Vlašić
21. listopada 2020. - 20:06
Ana Konjuh je poslala prvu nositeljicu turnira u francuskom Remisu kući. Estonka Kaia Kanepi je nakon sat i 43 minute igre morala zapljeskati Dubrovkinji, čestitati joj na pobjedi, te plasmanu u osminu finala 25.000 američkih dolara vrijednog turnira.

Konjuh je sa 6:4 dobila prvi set, zatim je iskusna Kanepi, 109. tenisačica svijeta, kojoj je najbolji ranking 15. mjesto, bila bolja u drugom setu sa 6:3, a u trećem opet je Ana uspješnija, te sa 6:3 ostvarila prolaz dalje.

- Iskreno, nisam bila presretna kad sam vidjela protiv koga igram nakon ždrijeba. Prošli tjedan je Kanepi osvojila turnir u Cherbourgu bez izgubljenog seta, te je bilo jasno kako je u odličnoj formi. Što se tiče našeg meča, neočekivano sam dobro odigrala. Dobro sam servirala. Bilo je ključno zadržati svoj servis. I u drugom setu, kojeg sam izgubila, nisam ništa loše napravila. Ona je u četvrtom gemu, kad je napravila break, koji je odlučio drugi set, pogodila sjajno par lopti. Ali, i ja sam imala baš dobrih trenutaka. Dobro sam vraćala servis, a ona nije ništa lošije servirala od mene - naglasila je Ana. 

U trećem, odlučujućem setu, nakon 2:2, Ana je nanizala devet poena. S prva četiri, servirala je, povela je s 3:2, zatim s nova četiri je oduzela servis Estonki, a s devetim je povela u sedmom gemu s 15:0. I taj sedmi gem je dobila, te deveti u kojem je izborila dvije meč lopte. Iskoristila je prvu. 

- Što je Kanepi bolje igrala, to sam i ja bila bolja. Dosta je tvrda i brza podloga, te nije bilo dugih poena. Obje udaramo jako. Presretna sam. Već sutra opet izlazim na teren. Čeka me Mađarica Reka Luca Jani. Idemo se odmorit, te spremit za novi meč - rekla je Ana. 

29-godišnja Jani je 209. tenisačica svijeta. Organizatori su objavili kako je njezin meč četvrti u četvrtak, 22. listopada, na centralnom terenu. Treći neće početi prije 13.30 sati. 
23. travanj 2024 14:41