StoryEditorOCM
TenisTURNIR U UAE |

DUBROVKINJA BEZ GLAVNOG TURNIRA Ana zaustavljena od pete nositeljice u produženom tie breaku

Piše Tonči Vlašić
18. siječnja 2021. - 15:21

Ana Konjuh je zaustavljena na korak do plasmana u glavni turnir 25.000 američkih dolara vrijednog ITF-ovog turnira koji se igra u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, gradu Fujairahu. Bolja od 23-godišnje Dubrovkinje bila je nakon gotovo dva sata igre dvije godine starija Belgijanka Maria Benoit, i to slavivši u trećem setu, tzv. produženom tie breaku do 10 poena.

U prvom setu Benoit je prva oduzela servis, i to u šestom gemu, te povela sa 4:2. Ana je odmah vratila izgubljeno, ali u maratonskom osmom gemu, nakon 16 poena, iako je imala dvije gem lopte na svoj servis, nije uspjela doći do izjednačenja 4:4. Kako nije uspjela u devetom gemu napraviti break, Belgijka je uzela prvi set.

U drugom setu jedan break, i to u osmom gemu. Potpisala ga je dubrovačka tenisačica za vodstvo 5:3. Kako nije dozvolila suparnici niti jednu break priliku u čitavom setu, tako ni u devetom gemu, izjednačila je rezultat u setovima, te je o pobjednici odlučivao treći set, tzv. produženi tie break do 10 poena u kojem je Benoit povela s 9:4, izborila pet meč lopti. Ana je spasila prve dvije. Treću je iskoristila peta nositeljica kvalifikacija, 232. sa svjetske rang liste, te se plasirala u glavni turnir.

Novu priliku za nove bodove, te pomak na svjetskoj rang listi, Konjuh bi trebala imati u Francuskoj, i to na 60.000 američkih dolara vrijednom turniru u Andrezieux-Boutheonu.

Konjuh je nastupom u kvalifikacijama Australian Opena, gdje je također zaustavljena u zadnjem kolu kvalifikacija, sad nastupom u zadnjem kolu kvalifikacija u Fujairahu, napravila pomak prema naprijed od 74 mjesta, te je ovog ponedjeljka 403. tenisačica svijeta. Na njenom kontu je 119 bodova.

Težak je put povratka u sami vrh 2017. godine dvadesete tenisačice svijeta, prije toga juniorskog broja jedan, pogotovo nakon zadnje pauze koja je nakon posljednjeg četvrtog zahvata na laktu trajala čak 19 mjeseci i zbog čega je morala ovaj put krenuti od nule, sve ispočetka. Ali, i u porazima, pogotovo protiv Sare Errani u zadnjem kolu kvalifikacija za prvi Grand Slam turnir sezone, kao i u dvije pobjede prije toga, podsjetila je na trenutke na svoje najbolje dane. 

16. travanj 2024 07:26