StoryEditorOCM
TenisREGIONALNO PH DO 14 |

DOBIO GA U SKUPINI, ALI IZGUBIO U FINALU - SREBRO BOGDANU Zorić u singlu zaustavljena u polufinalu, ali je u paru uzela zlato!

Piše Tonči Vlašić
9. lipnja 2020. - 17:12
Stjepan Bogdan je doprvak Dalmacije. U finalu regionalnog prvenstva za uzrast do 14 godina, koje se igralo u Zadru, na terenima na Višnjiku, izgubio je od Rafaela Behra iz splitskog Pomaka sa 6:3 i 6:3. Zanimljivo, član Tenis kluba Ragusa je u prvom dijelu prvenstva, natjecanju u skupini, dobio Behra sa 6:3 i 7:5.

U drugom, završnom dijelu prvenstva, Bogdan je do finala ostvario nove tri pobjede, ukupno šest, i svih šest bez izgubljenog seta. U četvrtfinalu je nadigrao prvog nositelja, Mateja Sikiricu (Split 1950). Bogdan je u parovima zaustavljen u četvrtfinalu. Igrao je s Nikolom Smolčićem, članim Splita 1950.

image
Anamaria Zorić, tenisačica Dubrovnika foto: Tonči Vlašić


Anamaria Zorić, članica Tenis kluba Dubrovnik, dva puta se penjala na pobjedničko postolje. Treća pojedinačno, te pobjednica u paru. U pojedinačnoj konkurenciji dobila je sva tri meča u skupini, a u glavnom turniru je s nove dvije pobjede, ukupno pet u nizu, stigla do polufinala u kojem je poražena od prve nositeljice, Chiare Jerolimov, članice Zadra, koja je na kraju osvojila naslov. Jerolimov je dobila Zorić sa 6:2 i 7:5. Zorić je u parovima otišla do kraja. S tri pobjede, bez izgubljenog seta, osvojila je naslov. Uspjeh je ostvarila igrajući s Nikom Granić iz Makarske. U finalu su Zorić i Granić sa 7:6 (4) i 7:5 dobile Elu Giergiu i Astrid Joha-Bilić, članice Zadra.   

Kroz skupinu su s dvije pobjede i jednim porazom nastup u glavnom turniru izborile obje članice Raguse, Karla Bakalar i Ana Petković, ali su poražene na startu drugog dijela, u osmini finala, kao i Iva Sivirić, članica Ploča, koja je u skupini dobila sve tri meča, i to sa samo dva izgubljena gema. Sivirić je na startu glavnog turnira poražena od kasnije pobjednice, Zadranke Jerolimov.
23. travanj 2024 08:13