StoryEditorOCM
RukometTRADICIONALNI IZBOR |

VRATARKA IZ STABLINE IZABRANA ZA NAJBOLJU HRVATSKU IGRAČICU U 2020. GODINI Tea Pijević ‘uhvatila‘ Kristalnu loptu SN-a!

Piše PSD.
5. siječnja 2021. - 18:01

Tea Pijević je najbolja rukometašica Hrvatske u tradicionalnom, 27. izboru Sportskih novosti u organizaciji Hrvatskog rukometnog saveza. Vratarka iz Stabline pokraj Ploča, jedna od junakinja povijesnog uspjeha hrvatske ženske seniorske reprezentacije, a jesmo uživali prošli mjesec kad su naše na Europskom prvenstvu dobile šest od osam utakmica i uzele brončanu medalju, prvu medalju ikada na velikim natjecanjima, a Pijević nizala obrane, osvojila je u anketi 76 bodova. Skupila je sedam bodova više od također sjajne Ćamile Mičijević, koja ima 'top' u ruci, pa 34 boda više od također odlične kružne napadačice Ane Debelić, igračice izabrane u idealnu sedmorku EP-a, dok su bodove dobile i preostale dvije nominirane igračice, dvije brončane s Eura u Danskoj, Dora Krsnik (8 bodova), igračica za svaku poziciju i kapetanica Katarina Ježić (3 boda). 

U izboru za najboljeg rukometaša najbolji je, očekivano, Domagoj Duvnjak, MVP Europskog prvenstva na kojem je Hrvatska uzela srebro, dok je s Kielom osvojio naslov prvaka Njemačke i na kraju prvaka Europe. Duvnjak je skupio maksimalnih 99 bodova. Prvi pratitelj mu je bio Igor Karačić, koji je bio izabran u idealnu sedmorku EP-a, s 58 bodova, treći Marin Šego, naš sjajan reprezentativni vratar s 20 bodova, te zatim dva pivota, reprezentativci, Željko Musa s 18 bodova i Marino Marić s 3 boda.

image
Domagoj Duvnjak na EP-u 2020. godine foto: Ante Čizmić / CROPIX


Najbolji sudački par je i ove godine Matija Gubica i Boris Milošević, i oni su dobili maksimalan broj bodova, neki dan im se naklonila i Europa, te su sudili polufinale i finale Lige prvaka u Kolnu, dok je posebna komisija Sportskih novosti i Hrvatskog rukometnog saveza odlučila da je opet nagrada za najboljeg trenera pripadne izborniku hrvatske muške seniorske reprezentaciju, Linu Červaru.

Birali su izbornici, čelnici Hrvatskog rukometnog saveza, te sportski novinari, koji prate rukomet. Bilo je po pet nominiranih u tri kategorije (rukometašica, rukometaš i sudački par). Svaki sudionik izbora u svakoj kategoriji je dodijelivao bodove – najboljem tri, drugom dva, te trećem jedan.  

Duvnjak je peti put najbolji u izboru (izjednačio se s Ivanom Balićem na vrhu u izboru najboljeg rukometaša), Gubica i Milošević su rekorderi - dvanaesti put nose nagradu za najbolji sudački par, Červar je jedanaesti put najbolji trener, dok je Pijević prvi put ponijela prestižnu nagradu, Kristalnu loptu!

image
Tea Pijević, vratarka hrvatske reprezentacije foto: Stanko Gruden/kolektiffimages

16. travanj 2024 07:00