StoryEditorOCM
RukometSVJETSKO PRVENSTVO |

HRVATSKA OSVOJILA ALEKSANDRIJU Dobili Katar, a kako u Kairo ide i Japan, prenosimo tri boda

Piše Tonči Vlašić
19. siječnja 2021. - 19:46

Hrvatska je prva u skupini u Aleksandriji, dobila je s 26:24 Katar u zadnjem kolu prvog kruga te ga preskočila i skočila na vrh, a kako je na kraju u skupini treći Japan, a ne Angola, naši rukometaši u drugi krug prenose tri, a ne maksimalna četiri boda. Katar ide dalje s dva boda, a Japan s jednim bodom. U tom idućem krugu naše čeka u Kairu prvo Bahrein, a nakon toga Danska i Argentina

- Treba čestitati igračima na velikoj pobjedi jer se igralo pod okolnostima koje nam nisu išle u prilog. Vidjeli ste mlade igrače, da su pokazali srce kad se odlučivalo. Ovo je pobjeda hrabrosti, upornosti i to me raduje. Nije to još ništa jer ima tu puno izazova do kraja, ali ovo iskustvo je dobro za budućnost - rekao je Lino Červar, hrvatski izbornik. 

Hrvatska tijekom cijele utakmice nije bila u minusu, ali niti jednom nije imala prednost veću od tri razlike. Nakon 6:3 vodstva, Katar je u završnici prvog poluvremena izjednačio na 10:10, te nakon toga na 11:11. Na odmor smo otišli s dva pogotka viška (13:11). U nastavku suparnik je u nekoliko navrata bio na pogodak zaostatka, ali više od toga nije uspio. 

Vratar Marin Šego je zaustavio čak četiri sedmerca, Manuel Štrlek je bio prvi strijelac sa šest pogodaka, dok su po jedan manje postigli Marino Marić i Marko Mamić. 

Bahrein ide praznih ruku u drugi krug, Argentina s dva, a Danska sa četiri boda.

SKUPINA 'C', 3. KOLO Hrvatska - Katar 26:24 (13:11)

ALEKSANDRIJA Dvorana Borg Al Arab. Bez gledatelja. Suci: Načevski i Nikolov (Makedonija)

HRVATSKA: Pešić (4 obrane), Šego (7 obrana), Marić (5), Duvnjak (1), Mandić, Horvat (3), Kević, Šarac, Štrlek (6), Čupić (2), Musa (1), Mamić (5), Šebetić, Brozović, Mamić, Jaganjac, Martinović (3). Izbornik: Lino Červar.

KATAR: Šarić (2 obrane), Abidi (6 obrana), Alkrad, Mabrouk, Madadi (4), Carol (7), Sassi, Damjanović, Berrached (3), Sami (1), Ban Ali (4), Guehis, Abdelfattah, Dhiab, Hassaballa (1), Zakkar (4). Izbornik: Valero Rivera.

25. travanj 2024 01:19