StoryEditorOCM
OstaloSTOLNI TENIS |

USPJEŠAN DEBI FILIPA ČIPINA ZA LIBERTAS MARINKOLOR ‘Pituri‘ nakon 17 godina prvi put igrali bez Nevena Juzbašića

Piše Tonči Vlašić
26. rujna 2020. - 15:55
Neven Juzbašić je 17 godina nosio dres Libertas Marinkolora, te je jedini igrač koji je sudjelovao u osvajanju sva četiri trofeja u povijesti dubrovačkog kluba foto: Tonči Vlašić
Pobjedom 3:0 kod Splita, debi za dubrovačku momčad imao je reprezentativac Filip Čipin, Libertas Marinkolor je počeo sezonu 2020./21. u HEP Hrvatskoj Superligi, te svoj život bez Nevena Juzbašića, igrača koji je punih 17 godina nosio dres dubrovačkog kluba, koji je osnovan 1978. godine.

- Čudo, igrao je za nas punih 17 godina, neprekidno, a nije riječ o domaćem igraču, i to je uistinu rijetkost da jedan igrač provede toliko godina u jednom klubu - istaknuo je najbolji igrač ponikao u dubrovačkom klubu, Miho Simović, koji je rođen 29. siječnja 1993. godine, a koji je imao deset godina kad je Neven Juzbašić stigao u Gospino polje. Nevena je Marinku Matuloviću, predsjedniku kluba, preporučio legendarni Stanko Eskulić, koji je igrajući skupa s velikanom ne samo hrvatskog stolnog tenisa, već jednim od najboljih igrača svijeta, Dragutinom Šurbekom, uveo 'Piture' u najveći rang. Eskulić je isticao kako je Neven Juzbašić napadač, igrački nepredvidiv, kako najbolje igra u transu, te kako je skroman sportaš, koji se ne razmeće nerealnim izjavama.

Neven Juzbašić je danas jedini igrač sa sva četiri trofeja Kluba, s osvojenim prvenstvom i tri kupa. Od dresa Libertas Marinkolora oprostio se na najljepši mogući način - pobjedničkim poenom u finalu Kupa Hrvatske u Samoboru protiv GSTK Zagreb nakon čega je kao kapetan u subotu, 11. srpnja ove godine, podigao pobjednički trofej.

- Nakon 17 godina, bez obzira što ja nisam iz Dubrovnika, to je moj klub. Uvijek će tako biti - rekao je na oproštaju.

I prošle sezone je Libertas Marinkolor u borbu za bodove (i naslov prvaka) krenuo u Splitu protiv Splita. I tad je slavio s 3:0. Pobjedu je prije godinu dana izborio u sastavu Miho Simović, Tomislav Japec, Neven Juzbašić i Dragutin Šurbek junior, kojem je to bio prvi nastup za prvenstvene bodove za klub u kojem je prije gotovo 20 godina igrao njegov otac Dragutin, višestruki svjetski i europski prvak u parovima, te pojedinačni prvak Europe.

image
Filip Čipin, hrvatski reprezentativac u dresu Libertas Marinkolora foto: Tonči Vlašić


Neven Juzbašić i Dragutin Šurbek Junior će ove sezone igrati za drugoligaša Zagreb, pokušati s njim izboriti najveći rang, dok su Čipin te Simović i Japec počeli u Splitu novu sezonu Libertas Marinkolora u kojoj za cilj imaju osvojiti naslov prvaka, koji je zadnje tri sezone u rukama igrača varaždinskog StaRR-a, te obraniti naslov pobjednika Kupa Hrvatske. Početak više nego dobar. Suparniku su prepustili samo jedan set.

U drugom krugu HEP Hrvatske Super lige, 10. i 11. listopada, Libertas Marinkolor će ugostiti vinkovačku Cibaliju, novo ime u najvećem rangu, te starog poznanika, Vodovod Osijek
19. travanj 2024 15:02