StoryEditorOCM
OstaloSTOLNI TENIS |

‘PITURI‘ SPREMNI Miho Simović: ‘StaRR nije više toliki favorit za naslov prvaka koliki je bio prošle sezone‘

Piše Tonči Vlašić
25. rujna 2020. - 14:48
Radio sam cijelo ljeto na tjelesnoj spremi. Zatim u dvorani za stolom s Markom Šarićem, a zadnjih dana treniram u dvorani s Filipom Ćipinom, našim novim igračem, koji je također spreman. Cijelo ljeto je bio u pogonu s reprezentacijom. Spreman je i Tomislav Japec – istaknuo je Miho Simović, stolnotenisač Libertas Marinkolora, aktualnog doprvaka i pobjednika Kupa Hrvatske.  

- Isti je sustav natjecanja u prvenstvu, HEP Superligi. Nema, kao ni prošle sezone, doigravanja. Tko bude najbolji u ligaškom dijelu, taj je prvak s tim što bi se ove sezone trebalo igrati na način da se ono kolo drugog dijela u kojem se sastaju dva najbolja sastava iz prvog dijela igra zadnje. Dakle, ako se dogodi da smo StaRR i mi najbolji u prvom dijelu, na prva dva mjesta, a suparnici smo u 4. kolu, tad bi 4. kolo nastavka trebalo bilo zadnje kolo prvenstva.

image
Tomislav Japec (Libertas Marinkolor) protiv StaRR-a u Gospinom polju foto: Tonči Vlašić


Zadnje četiri sezone StaRR i Libertas Marinkolor odlučuju o prvaku. 'Pituri' su bili bolji 2017. godine, osvojili svoj prvi i do danas jedini naslov prvaka Hrvatske, dok je StaRR do svog prvog uspjeha stigao 2018. godine, a nakon toga je dva puta uspio obraniti pokal prvaka. Hoće li StaRR i Libertas Marinkolor odlučivati o prvaku i u novoj sezoni?

- Po svemu sudeći bi trebao biti tako s obzirom na sastave svih prvoligaša. StaRR je po meni malo slabiji nego prošle sezone. Doveli su Danijel Mijatovića, ostao je Ronald Ređep, Amiri Nia Soroosh, Ruiwu Tan, a nema Jia Zenga, nema Chai Hung Suna. Ne bih isključio GSTK Zagreb, koji ima istu ekipu, ali svi ti njegovi mladi igrači su napredovali. Dobili smo ih u finalu Kupa s 3:0, ali je u svakoj partiji bilo neizvjesno. Sad na juniorskom prvenstvu imali smo Zagrebovo finale, Ivo Ban je deseti, jedanaesti junior svijeta, a on je bio drugi na juniorskom. Izgubio je finale od Filipa Borovnjaka. Zatim Zagreb ima Domagoja Maglića i Lovra Zovka. Maglić je opasan igrač.

image
27-godišnji Filip Čipin je novi igrač Libertas Marinkolora


Prošle sezone ste po treći put osvojili Kup Hrvatske, a može li u sezoni 2020./21. Libertas Marinkolor do svog drugog naslova prvaka?

- Doveli smo najboljeg reprezentativca, kojeg smo mogli dovesti. Filip Ćipin ima iskustvo ozbiljnih mečeva. Šest sezona je igrao u Njemačkoj. Napustili su nas Dragutin Šurbek i Neven Juzbašić. StaRR nije favorit protiv nas kakav je bio prošle sezone. To je sigurno.

Libertas Marinkolor će opet u Europu. Nastupa u Europa Cupu.

- Ne razmišljamo sad previše o Europi jer se igra tek u prosincu. Znamo, tad nas čeka put u Rumunjsku. S tog turnira dva najbolja idu dalje. Smatram kako imamo velike izglede biti među dva najbolja, te se plasirati u drugi krug. U Europi nemamo imperativ. Želja je vazda proći što dalje. Meni je tek neobično da je početak u prosincu jer smo godinama novu sezonu otvarali kvalifikacijama u Europi. Po meni je pitanje hoće li zbog korone na kraju igrati europski kupovi. Svjedoci smo kako su reprezentativne akcije, tako i meč Hrvatska – Francuska, koji se trebao igrati u Dubrovniku, otkazane. Opet, iskreno, ako se ima nešto igrati bez gledatelja, onda je bolje da se ne igra.

Prvi suparnik u prvenstvu je Split u Splitu. Igra se u subotu, 26. rujna, s početkom u 14 sati.

- Isto je bilo i na početku prošle sezone. Prva utakmica u gostima, i prvi Split. Do sad nismo dozvolili da nas iznenadi. Vjerujem kako neće ni ovaj put iako Split ima dosta dobre mlade igrače. Uoči prošle sezone, kad je došlo do promjene, od kad se meč igra na tri pobjede, a ne na četiri, i od kad nema doigravanja, u svakom meču moraš biti najbolji – naglasio je Simović.  

image
Miho Simović stolnotenisač Libertas Marinkolora foto: Tonči Vlašić


RASPORED 1. kolo HEP Superlige
Subota, 26. rujna:
StaRR (Varaždin) – Dugo Selo, Srdoči (Rijeka) – Pula, Split – Libertas Marinkolor, Vodovod Osijek – Cibalia (Vinkovci), Požega – Slavonski Brod, te Donat (Zadar) – GSTK Zagreb.
 
20. travanj 2024 04:06