StoryEditorOCM
OstaloDRŽAVNO PRVENSTVO |

OPET JE NA POBJEDNIČKOM POSTOLJU, SAD U DUATLONU Dubrovkinja Ana Lučić naslovom doprvakinje Hrvatske zaključila uspješnu 2020.!

Piše Tonči Vlašić
27. rujna 2020. - 12:21
Uzela je dva zlata u akvatlonu, pa dva zlata u sprint akvatlonu, zatim tri bronce u sprint triatlonu, i sad srebro u sprint duatlonu, a to je...

- ...prvo pet kilometara trčanja, pa 20 kilometara vožnje biciklom, te na kraju još 2,5 kilometra trčanja. Prvi put sam nastupila u duatlonu. Srebro sam osvojila u svom uzrastu, u konkurenciji natjecateljica do 19 godina – istaknula je Ana Lučić, Dubrovkinja, koja je tako stigla do svoje osme medalje u 2020. godini s državnih prvenstava u svojoj novoj sportskoj priči.

Ana je na državnim plivačkim prvenstvima u kapici svog Juga, u kojem je od pete godine, osvojila dvadesetak medalja, a prošle godine je na dubrovačkom akvatlonu počela svoju novu priču. Sad i pliva, i trči, i vozi biciklu, kombinira to, ovisi koje je natjecanje u pitanju, i sad kad je sve to u zadnjih nekoliko mjeseci 'smiksala', te kad se podvuče crta pod učinak, bilo je, kaže, više nego dobro.

- Prvenstvo u duatlonu je održano na zagrebačkom Jarunu. Bile su 23 natjecateljice, u apsolutnoj kategoriji sam bila deveta. Inače, zadatak sam odradila za sat, osam minuta i 56 sekundi – rekla je Ana, koja u novoj sportskoj priči brani boje Triatlon kluba Dubrovnik. Dodala je: To je to za ovu 2020. godinu. Prvenstvo Hrvatske u duatlonu je bilo moje zadnje natjecanje ove godine.

Naravno, nema odmora. Treninzi se nastavljaju. I dalje će voziti paralelni slalom (škola i sport). Pripreme za novu sezonu su već počele...

image
Ana Lučić (Triatlon klub Dubrovnik) foto: Tonči Vlašić
17. travanj 2024 00:11