StoryEditorOCM
OstaloHALF IRONMAN |

NOVE DVIJE MEDALJE ZA TRIATLON KLUB DUBROVNIK S DRŽAVNOG Daniel Marušić: ‘Korčula je teža od Hamburga‘

Piše Tonči Vlašić
23. rujna 2020. - 16:10
Daniel Marušić je 1,9 kilometara otplivao za 33 minute i 17 sekundi, deseti je bio nakon plivanja. Potom je vozio 90 kilometara biciklu, a taj zadatak je odradio za 3 sata, 16 minuta i 9 sekundi. Na kraju je istrčao 21 kilometar za sat, 41 minutu i 34 sekunde. Kroz cilj je prošao nakon 5 sati, 35 minuta i 58 sekundi. Zauzeo je u ukupnom poretku 13. mjesto na prvom Half Ironmanu na Korčuli, a drugo mjesto u prvenstvu Hrvatske u kategoriji natjecatelja do 45 godina.

Izazov na Korčuli, koji je ove godine bio prvenstvo Hrvatske, osvojio je Andrej Vištica, član Triatlon kluba Swibir, najpoznatiji hrvatski triatlonac, koji je između ostalog trener i Dubrovkinji Ani Lučić. Vištica je plivački zadatak odradio za 29 minuta i 37 sekundi, vožnju biciklom za dva sata, 19 minuta i 31 sekundu, te trčanje za sat, 18 minuta i 12 sekundi.

- Vištica je vrunski odradio zadatak. Sjajno je njegovo vrijeme - četiri sata, 11 minuta i 4 sekunde, a pogotovo je sjajno kad se zna kako je bilo 1500 metara uspona s biciklom. To je ekstremna visinska razlika. Zatim na trčanju je bilo oko 220 metara visinske razlike, što je također zahtjevno. Vištica je, to je potvrdio i nastup na Korčuli, druga dimenzija. Ne možemo se uspoređivati s njim. On je triatlonac profesionalac. Iza njega su brojni odrađeni Ironmani. On je bio europski prvak u triatlonu. Njegov cilj je ove 2020. godine bio odraditi Ironman za manje od osam sati. Ali, kako su sva natjecanja otkazana, to će pokušati iduće godine. Spremajući se za to ove godine, došao je i bez problema pobijedio na prvom Half Ironmanu na Korčuli, natjecanju koje je ujedno bilo državno prvenstvo – rekao je Marušić, a potom o svom nastupu, koji mu je u njegovoj uzrasnoj kategoriji donio naslov državnog doprvaka.

- Očekivan rezultat. S plivanjem sam zadovoljan, brzinom. Vrijeme je moglo biti i bolje, međutim, nisam pogodio najkraću trasu, te sam plivao i više od 1900 metara. Biciklu sam s obzirom na brdovit teren odradio dobro, a i trčanje, pogotovo kad se što je prethodilo trčanju, koliko je bilo uspona. Pripremao sam se za Ironman u Hamburgu skupa s Jakšom Diklićem. Hamburg je ravan. Nema ni približno ovako uspona, te sam više nego zadovoljan kako sam odradio moj prvi brdoviti Half Ironman. Nadam se kako ću se skupa s Diklićem uspjeti pripremiti te nastupiti na Ironmanu u Hamburgu gdje je u usporedni s Korčulom samo 400 metara uspona na bicikli, te ostvariti puno bolje vrijeme. Jakši je pak cilj u Hamburgu kvalificirati se za Ironman na Havajima, tj. za Svjetsko prvenstvo.

Diklić je prije neki dan u svojim Konavlima odradio Ironman, te nije nastupio na Korčuli gdje su boje Triatlon kluba Dubrovnik uz Marušića još branili Goran Pulig i Made Žeravica.

- Pulig je bio deveti ukupno, a prvi u konkurenciji natjecatelja do 40 godina. Made je na kraju zauzela šesto mjesto u ženskoj konkurenciji, a četvrto u svojoj kategoriji natjecateljica do 35 godina. Pulig je Half Ironman na Korčuli odradio za 5 sati, 23 minute i 47 sekundi.

image
Daniel Marušić, Triatlon klub Dubrovnik foto: Tonči Vlašić


Žeravica je kroz cilj prošla nakon 5 sati, 57 minuta i 16 sekundi (plivanje 41 minuta i 15 sekundi, bicikla 3 sata, 23 minute i 53 sekunde te trčanje sat, 46 minuta i 18 sekundi). Pobjednica Maja Urban, članica Triatlon kluba Tri tim Osijek, zadatak je odradila za 5 sati, 4 minute i 23 sekunde (plivanje za 34 minuta i 11 sekundi, vožnju biciklom za 2 sata, 57 minuta i 6 sekundi, te trčanja za sat, 28 minuta i 18 sekundi).

- Made je planirala ove godine odraditi Ironman u Italiju. Dosta je napredovala. I njoj, kao i meni, Jakša Diklić piše plan treninga. Made je jaka. Ne odustaje na stazi. To je važno. Moraš imat jaku volju. Uskladit sve obveze s treninzima, a oni su vremenski zahtjevni. To je po nekoliko sati dnevno. Minimum 15-ak sati tjedno ako se pripremaš odraditi Ironman, a ako želi uz to napraviti na Ironmanu odličan rezultat, odlično vrijeme, onda je za to potrebno dosta, dosta više vremena – naglasio je Marušić nakon što je Triatlon klub Dubrovnik pospremio u svoje vitrine nove dvije medalje s državnog prvenstva.
20. travanj 2024 11:50