StoryEditorOCM
OstaloBITKA ZA PLASMAN NA SVJETSKO MALONOGOMETNO PRVENSTVO

Njemačku opet zaledili na minus četiri, Hrvatskoj se smiješe dodatne kvalifikacije

Piše Tonči Vlašić
15. prosinca 2023. - 22:00

Hrvatska je i drugi put u skupini ‘C‘ elitnog kruga kvalifikacija dobila s četiri razlike Njemačku, 5:1 kod nje, sad 4:0 kod nas, u Slavonskom Brodu gdje su mrežu pogađali Perić u 3., Sekulić u 20., Postružin u 22. i Vukmir u 31. minuti. Hrvatska je time osigurala drugo mjesto, ima 9 bodova, te ako taj bodovni učinak poveća u posljednjem kolu kad je gost Slovačke, igrat će sigurno dodatne kvalifikacije, imat će još jednu priliku izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo, natjecanje na kojem je do danas nastupila samo jednom, i to 2000. godine.

Pet je skupina elitnog kruga kvalifikacija. U našoj je Francuska već osigurala prvo mjesto i put na SP, to isto je uspio Kazahstan u skupini ‘A‘, Španjolska u skupini ‘D‘ te Portugal u skupini ‘F‘. Još se ne zna tko će biti pobjednik skupine ‘B‘ (Poljska vodi, s dva boda više od Ukrajine, koju dočekuje u 6. kolu), te koje će dvije drugoplasirane reprezentacije na kraju uspjeti isto.

Ukupno će četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije igrati te dodatne kvalifikacije. Nizozemska, koja je trenutno druga u skupini ‘A‘, ima 6 bodova, dakle, slabija je od nas. Ukrajina u skupini ‘B‘ ima 10 bodova. U skupini ‘C‘ Italija i Slovenija imaju po 7 bodova,  Italija je dobila Sloveniju doma s 3:1, a Slovenija Italiju sad na svom terenu s 4:2, u zadnjem kolu Italija dočekuje Španjolsku, a Slovenija je gost otpisane Češke. U skupini ‘E‘ Finska je sigurno druga. Sad ima 9 bodova…

Četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije će se naći u ‘šeširu‘. Dobit ćemo dva para. Jedna doma, druga u gostima. Pobjednici će na SP.

Protiv Njemačke Zoran Primić zbog ozljede nije bio u sastavu, igrao je Marko Kuraja, Dario Marinović…

Naši su protiv Njemačke opravdali ulogu favorita. Protiv Slovačke u gostima igraju u srijedu, 20. prosinca.

image

Hrvatska - Njemačka 4:0

Danijel Soldo/Cropix
image

Hrvatska - Njemačka 4:0

Danijel Soldo/Cropix
image

Hrvatska - Njemačka 4:0

Danijel Soldo/Cropix
27. travanj 2024 13:55