StoryEditorOCM
Ostalo3. I 4. LISTOPADA |

HRVATSKI JUDO SAVEZ I EUROPSKA JUDO UNIJA POTVRDILI Europski seniorski kup u Dubrovniku će biti prvi judo turnir u svijetu nakon sedam mjeseci!

Piše Tonči Vlašić
25. rujna 2020. - 17:04
Vidimo se u Dubrovniku na Europskom seniorskom judo kupu 3. i 4. listopada u Sportskoj dvorani u Gospinom polju - istaknuo je Hrvoje Lindi, glavni tajnik Hrvatskog judo saveza i sportski direktor Europske judo unije. Ako se dubrovački turnir uistinu održi, bit će to prvi judo turnir održan pod kapom Europske judo unije nakon više od sedam mjeseci.

- Poznato je kako je zbog korone sezona prekinuta u ožujku ove godine, a dubrovački turnir će biti prvo judo natjecanje održano nakon toga ne samo u Europi, već prvi judo turnir u svijetu. Sve suglasnosti za organizaciju natjecanja smo dobili. Nema nikakvih prepreka da se natjecanje održi. Hrvatski judo savez je razgovarao sa svim relevantnim čimbenicima u ovo krizno vrijeme. Europska judo unija ima potpuno povjerenje u nas. U ovom kriznom razdoblju smo svi po pitanju Europskog seniorskog kupa u Dubrovniku bili na istoj liniji počevši od dubrovačkog gradonačelnika Mata Frankovića, svih institucija Grada Dubrovnika, Dubrovačko-neretvanske županije, pa do Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Nacionalnog stožera civilne zaštite, Nacionalnog kriznog stožera i ostalih državnih institucija. Znamo što sve moramo napraviti po pitanju epidemioloških mjera. Na dubrovačkom turniru će sigurnost svih sudionika kad je riječ o epidemiološkim mjerama biti na najvećem nivou - naglasio je Lindi. 

image
Hrvoje Lindi, glavni tajnik Hrvatskog judo saveza i sportski direktor Europske judo unije foto: Tonči Vlašić


Prijave za nastup u Dubrovniku otvorene su do ponedjeljka, 28. rujna. Do danas je prijavljeno 45 hrvatskih judoka, zatim trideset i dvoje judoka iz Srbije, šesnaest iz Slovenije, po četiri s Kosova i iz DR Konga, te jedan iz Albanije. Ukupno je za sad na listi prijava 102 imena, 68 judaša i 34 judašice iz šest država.

- Europski seniorski kup je natjecanje koje, kad je sve normalno, okuplja oko 170 judoka. Kad se to zna, i kad se zna činjenica da je u ovom kriznom razdoblju prijavljeno već oko sto natjecatelja, moram reći kako smo više nego zadovoljni brojkom. Naravno. neće biti veći broj zemalja, ali imat ćemo ipak europske i svjetske medalje u Dubrovniku. Ima se i naš judo sa čime pohvaliti. Istaknuo bih kako će nastupiti Barbara Matić, Dominik Družeta, Zlatko Kumrić, Petrunjela Pavić i ostali - rekao je Lindi. 

image
Europski seniorski judo kup 2018. godine foto: Tonči Vlašić


Krovna organizacija europskog juda je istaknula kako je održavanje turnira u Dubrovniku, ali i Europskog kadetskog kupa u Poljskoj, kojeg najavljuje da će se održati vikend poslije dubrovačkog, vrlo ohrabrujuća vijest kako za sve judoke Europe i svijeta, tako i za ljubitelje juda.

- Već sad je Dubrovnik glavna vijest jer je to prvi judo turnir koji će se održati u svijetu nakon prekida sezone zbog korone. Juniorsko prvenstvo Hrvatske, koje će se održati u nedjelju, 27. rujna, u Zagrebu je nama testno natjecanje za Europski seniorski kup u Dubrovniku. U zagrebačkoj Areni, gdje ćemo imati oko 170 natjecatelja, provjeriti ćemo sve po pitanju epidemioloških mjera prije dolaska u Dubrovnik - naglasio je Lindi.

image
Medalje Europskog seniorskog judo kupa u Dubrovniku foto: Tonči Vlašić
16. travanj 2024 20:33