StoryEditorOCM
OstaloSLOBODNE BORBE |

ANTE DELIJA ‘Oka nisam sklopio nakon potpisa. UFC je za nas borce ono što je za košarkaše NBA, a za nogometaše europska Liga prvaka. Vrh!‘

Piše Tonči Vlašić
29. rujna 2020. - 13:28
Ante Delija uoči borbe u KSW, na priredbi u zagrebačkoj Areni krajem 2019. godine foto: Ronald Goršić / CROPIX
Jutros kolaps u vezama. Srećom, jučer su sve linije radile, te je, najvažnije u ovoj priči, UFC uspio dobiti Antu Deliju.

- Hahaha, da, najvažnije je da jučer nije bilo problema s vezama – smije se i 30-godišnji Konavljanin, koji je sinoć potpisao ugovor o kojem je sanjao. 

- UFC je vrh. Svima je UFC cilj. UFC je za nas borce ono što je za košarkaše NBA, a za nogometaše europska Liga prvaka. Top. Vrh. To je UFC. Nema ništa iznad UFC-a – istaknuo je Delija.

- Oka nisam sklopio, iako, očekivao sam poziv iz UFC-a. Zvali su me već ovo ljeto. Tad sam zbog vremenske razlike ostao bez prilike jer je meni mail s upitom došao u gluho doba noći, a ja sam ga vidio tek ujutro po našem vremenu. Već je bilo kasno jer su u tih nekoliko sati, dok smo mi u Hrvatskoj spavali, ljudi iz UFC-a postigli dogovor s jednim drugim borcem. Ali, ostali smo nakon toga u kontaktu. Najavili su mi tad novi poziv. Zbog toga sam bio non stop u treningu. Pripremao se, te sam spreman za debi u UFC-u, koji je za manje od tri tjedna.

Zna tko ga čeka u Abu Dhabiju 17. listopada. Suparnik će mu biti 30-godišnji Francuz Ciryla Ganea, koji ima čistih 6/0 u profesionalnim vodama od čega je tri pobjede ostvario u UFC-u.

- On je 14. na svjetskoj rang listi teškaša, a ja sam oko pedesetog mjesta. Ovo što sam sad doživio, ponavljam, za to sam radio svih ovih godina. Ovo je vrhunac i za Ultimate fight klub Gladiator. Jedan borac iz dubrovačkog kluba je danas u UFC-u. Presretan sam što sam uspio, te zahvalan svima u klubu. Ovo je i njihov uspjeh. Posebno hvala Maru Peraku. Sad se trebam dokazat u UFC-u. Međutim, iskreno, nema straha. Vjerujem u sebe. Vjerujem kako mi je mjesto među najboljima. Ja u Abu Dhabi idem uživat, te dobiti borbu.

Prije leta za Abu Dhabi mora u London. Ići će sa svojim trenerom Stipom Drvišem.

- Tamo ćemo biti u karanteni dva, tri dana. Moramo obaviti testiranja s obzirom na epidemiološku situaciju. Zatim idemo u Abu Dhabi. I tamo me čeka karantena par dana iz istog razloga. Dakle, hotel i dvorana, i to je to, ali tako je bilo i prije, kad nije bilo korone. Navikao sam se na taj način života.

Delija je prvu profesionalnu borbu odradio 2011. godine. Nema tko ne pamti njegovu šestu kad je na Noći Gladiatora u Gospinom polju dobio bivšeg UFC-ovog prvaka, Ricca Rodrigueza. 

- Sjećaš se toga, ha, i tad smo pričali o UFC-u, te sam rekao kako mi je to san. Evo, osam godina poslije te borbe, san se ostvario. Pitaš me je li ima razlike sad kad sam u UFC-u u odnosu na prethodne borbe? Dobro, nećemo o prvima. To se ne može usporediti, ali posljednje, a nastupio sam u Rizinu, te PFL-u, to je to. To je taj nivo. Vrhunski nivo. Međutim, dok u tim drugim velikim organizacijama možda nekad kalkuliraš, čekaš nešto bolje, u UFC-u nema kalkulacija jer kad si u UFC-u, nema sutra dalje. Nema nešto bolje. UFC je taj vrh, kojem svi teže. Pričao sam o tome i s Mirkom Filipovićem, kod kojeg treniram zadnjih nekoliko godina, i koji mi je puno, puno pomogao. Da, iznad UFC-a ne postoji nešto bolje. Sad kad sam u UFC-u, sad mi je cilj pokazat se i dokazat kako mi je u njemu mjesto - istaknuo je Delija. 

image
Ante Delija je posljednji nastup imao krajem, 2019. u zagrebačkoj Areni na 51. priredbi KSW-a foto: Damir Krajač / CROPIX
15. travanj 2024 22:32