StoryEditorOCM
NogometRUMUNJSKA |

PORAZ, PA ČETIRI UTAKMICE BEZ PORAZA Prva pobjeda Aganovića u dresu svog četvrtog rumunjskog kluba

Piše Tonči Vlašić
25. rujna 2020. - 21:07
Sevilla je odigrala 1:1 u Cluju te zahvaljujući 0:0 na svom terenu prošla u osminu finala Europa lige, koju je na kraju i osvojila. Zagrebački Dinamo je na početku europskog puta ove sezone nakon 90 minuta igre imao 2:2 na istom mjestu, isto je bilo i nakon dodatnih pola sata igre, a potom su odlučivali jedenaesterci u kojima su uspješniji bili zagrebački 'plavi' te su otišli u treće pretkolo europske Lige prvaka, a tri dana nakon tog ogleda remi je na stadionu aktualnog rumunjskog prvaka, tako je posljednje tri sezone, CFR Cluja, iznenađujuće izborio Sepsi, klub za koji od ovog ljeta igra Adnan Aganović.

Sepsi je novi klub, osnovan je prije devet godina iz grada Sfantu Gheorghe, prevedeno Sveti Jurje. Grad ima 60-ak tisuća stanovnika, velika većina su Mađari, gotovo 75 posto.

Dubrovčanin, 32-godišnji zadnji vezni, napustio je ovo ljeto po drugi put u karijeri Cipar i AEL Limassol, te se vratio u Rumunjsku u kojoj je prvi put zaigrao 2013. godine. Dvije sezone je nosio dres Brasova, pa ga je uzeo legendarni Gheorghe Hagi u svoj Viitorul nakon čega je prvi put otišao na Cipar i nosio dres AEL Limassola.

Nakon polusezone na Cipru vratio se u Rumunjsku, te igrao ni manje, ni više nego za najtrofejniji klub, legendarnu Steauu, europskog prvaka iz 1989. godine, te s njim osvojio rumunjski Superkup i igrao u pretkolu Lige prvaka, a poslije u skupini Europske lige. Tu sezonu pamti po nastupu na Etihadu protiv Manchester Cityja, ogledu u kojem se 'tukao' sa španjolskim reprezentativcem Nolitom, i kojeg je, to se ne zaboravlja, 'stavio u špag'.

Adnan je nakon Lapada, gdje je ponikao, otišao prvo u Trogir, koji je tad imao velike ambicije, pa u Međimurje, Varteks, Koper, Istru 1961., zatim Brasov, prvi od ukupno četiri kluba za koja je igrao u Rumunjskoj. U međuvremenu od prvog i sad četvrtog kluba u Rumunjskoj dva puta bio na Cipru (AEL Limassol), jednom u Grčkoj (AEL Larissa) te jednom u Turskoj (Altay).

Na Etihadu je igrao beka, u Turskoj na krilu, ali većinu karijere u veznom redu, više prema naprijed, te zna i tresti suparničke mreže.

Novu sezonu u dresu Sepsija otvorio je porazom kod kuće od Universitatee iz Craiove 1:0. Zatim spomenuti bod izboren kod prvaka, CFR Cluja, pa bod u gostima kod Astre (2:2), te nakon toga bod protiv Viitorul Constante (1:1) kod kuće, i sad pobjeda 2:1 u gostima kod Voluntaria. Aganović u 5. kolu prvi put nije krenuo ove sezone od početka. Domaćin je već u 4. minuti poveo, a trener Sepsija je u 7. minuti ubacio Dubrovčanina u igru. Do kraja preokret. Universitatea Craiova ima svih 15 bodova na svom kontu, prvak CFR Cluj je s 10 bodova i utakmicom manje drugi, Steaua (tj. FCSB) treća s 9 bodova iz 4 utakmice... Sepsi ima 6 bodova iz 5 utakmica i 5:5 pogodak razliku. U prvom razredu je 16 klubova. Nakon 30 kola šest najboljih će igrati Ligu za prvaka, a ostali za ostanak među najboljima.

Aganović će 5. kolo rumunjskog prvenstva pamtiti po svojoj prvoj pobjedi u dresu Sepsija.

image
Adnan Aganović (Sepsi)
19. travanj 2024 17:03