StoryEditorOCM
NogometODLUČIO HNS |

NOGOMET BEZ GLEDATELJA Koronavirus ispraznio tribine do 31. ožujka!

Piše Tonči Vlašić
11. ožujka 2020. - 20:29
Uzimajući u obzir novonastale okolnosti u pogledu epidemije novog koronavirusa Hrvatski nogometni savez je donio odluku: 'Sve utakmice u natjecanjima pod ingerencijom HNS-a do 31. ožujka bit će odigrane bez gledatelja. Mjera se odnosi na HT Prvu hrvatsku ligu, Hrvatski kup, Drugu hrvatsku ligu, sve skupine Treće hrvatske lige, Prvu i Drugu hrvatsku ligu za žene, Prvu i sve skupine Drugih hrvatskih malonogometnih liga, kao i za sve lige mladeži pod okriljem HNS-a, ali i za predstojeće Uefine kvalifikacijske utakmice, koje se održavaju u Hrvatskoj!'.

U navedenim natjecanjima, utakmicama će do daljnjega moći prisustvovati samo momčadi sa svojim stožerima, uže rukovodstvo i službene osobe klubova i HNS-a, tehničko osoblje te određeni broj predstavnika medija, uz sve uobičajene mjere za organizaciju utakmica. 

HNS je preporučio svim županijskim savezima da istu mjeru poduzmu u natjecanjima pod svojom ingerencijom.

Kao i do sada, HNS će pozorno pratiti razvoj situacije s epidemijom koronavirusa SARS-CoV-2 te će prema potrebi odrediti drugačije mjere o čemu će nogometna obitelj i javnost biti pravodobno obaviješteni. Odluka stupa na snagu odmah, a vrijedi do 31. ožujka, odnosno završetka reprezentativne pauze. Savez će pravovremeno donijeti odluku o nastavku ili prekidu ove mjere, uzimajući u obzir razvoj događaja, preporuke javno-zdravstvenih institucija, a imajući u vidu prije svega zdravlje gledatelja, nogometaša i svih drugih aktera u nogometu - stoji u odluci Hrvatskog nogometnog saveza.
19. travanj 2024 12:08