StoryEditorOCM
NogometNAVIJAČI, POZOR |

NEK SE IZ GOSPINA POLJA ČUJE SVE DO PULE To što tražim od tebe, nisu čak ni pobjede, samo srce to, tvoje Hajdučko, svima poznato!

Piše Tonči Vlašić
7. lipnja 2020. - 00:07
Vratio se nogomet u Lijepoj našoj. Povratak su obilježila polufinala kupa, pobjeda Lokomotive u Koprivnici protiv Slaven Belupa, te dan poslije preokret Rijeke na Rujevici protiv Osijeka za prolaz u veliko finale. Čast otvoriti nastavak prvenstva pripao je pak Hajduku i Inter u na Poljudu. I u toj utakmici je izgubio sastav koji s prvi radovao. Hajduk je u nastavku od 0:1 stigao do 2:1, a drugi pogodak postigao je u sudačkoj nadoknadi.

Nastavak sezone je bez gledatelja na tribinama, ali Rijeka, a pogotovo Hajduk, nisu bili 'sami'. Armada se okupila izvan ograde stadiona na Rujevici, ali se okupila. Torcida je također ostala ispred zatvorenih vrata sjeverne tribine, ali nije šutila. Naprotiv, njih više od četiri stotine, koliko ih je bilo iza sjeverne tribine, zapjevali su, 'naoružani' bubnjevima i pirotehnikom. Bilo je, čitamo izvješća iz Splita, i dimnih 'bombi', signalnih raketa, koje su ušle u 'zračni prostor' poljudskog stadiona.

Uglavnom, Torcida je podigli atmosferu. Ne treba zaboraviti kako je Hajduk istočnu tribinu Poljuda ukrasio uoči nastavka prvenstva s 9000 imena upisanim u srca na stolcima. Pretplatnika je 7500, a ostalih 1500 platili su po 100 kuna da bi se njihovo ime i prezime našlo među imaginarnim navijačima na praznom Poljudu. Traje i traje ta ljubav prema biloj boji, pa i sad, kad ne mogu navijači na tribine.

Hajduk će opet ne teren u četvrtak, 11. lipnja. Igra u Puli. Gost je Istre. Utakmica na pulskom stadionu počinje u 21.05 sati.

Dubrovačka podružnica Društva prijatelja Hajduka uputila je nakon pobjede protiv Inkera poziv, kako je istaknula, članovima najvećeg hrvatskog nogometnog kluba: Dođite na mali vanjski teren u Gospinom polju. Gledat ćemo skupa na velikom platnu prijenos utakmice 28. kola Prve hrvatske nogometne lige: Istra 1961. – Hajduk.

image
Plakat Društva prijatelja Hajduka, podružnice Dubrovnik


Početak druženja navijača splitskih 'Bilih' u Gospinom polju je od 19 sati, dva sata prije početka utakmice uz, istaknuto je na plakatu, obavezno poštivanje smjernica propisanih od strane Nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Dubrovačka podružnica želi i na ovaj način pomoći svom Klubu.

- Kad već ne možemo na tribine, kad ne možemo pomoći kupnjom ulaznice, možemo na ovakve načine. Sredstva ćemo namijenuti u humanitarne svrhe, jednom našem sugrađanimu, a ukoliko se skupi više, uplatit ćemo u projekt otkupa dionica 'Za sva vremena'. 

Hajduk u nastavku prvenstva ima za cilj dohvatiti drugo mjesto, koje vodi u kvalifikacije za europsku Ligu prvaka. Navijači Hajduka pak priželjkuju povratak gledatelja na tribine. Tad će Hajduku, ističu, biti lakše ostvariti cilj.

image
Torcida


Dok se to ne dogodi, ističu, neće šutjeti. Nisu ni u petak kad su 'Bili' ugostili Intera. Neće ni u četvrtak, kad je njihov Hajduk gost Istre.

- Nek se naš glas iz Gospina polja u četvrtak čuje sve do Pule! – napisali su također u dopisu uz nekoliko stihova pjesme 'Zbog jedne ljubavi'.

Zbog jedne ljubavi, 
s kojom se rodimo,
koja ne prestaje,
život ti postane, 
i ne možeš bez nje!
18. travanj 2024 10:44