StoryEditorOCM
NogometBITKA ZA EUROPSKU LIGU |

MURA IZNENADILA AARHAUS, TE ČEKA PSV Orebićanin opet čiste mreže, Matko Obradović u 450 minuta nove sezone nije primio pogodak!

Piše Tonči Vlašić
17. rujna 2020. - 22:40
Matko Obradović, 29-godišnji Orebićanin, vratar Mure, ovogodišnjeg pobjednika slovenskog Kupa, plasirao se u treće kolo kvalifikacija za Europsku ligu. Mura je prije sedam dana na neutralnom terenu u Budimpešti sa 4:0 svladala estonski Kalju na startu europskog puta, a sad je u 2. kolu kod kuće s 3:0 iznenadila danski Aarhaus. Obradović je imao četiri obrane.

Ove sezone je Matko čiste mreže i u slovenskom prvenstvu, kao što je bio u polufinalu i finalu slovenskog kupa. Mura je u 1. kolu prvenstva dobila ni manje, ni više nego prvaka Celje u gostima s 2:0, nakon toga kod kuće Tabor s 3:0, a prije četiri dana je u derbiju 3. kola prvenstva odigrala bez pogodaka u Stožicama protiv ljubljanske Olimpije.

Matko je u Sloveniji od 2013. godine. Prvo član Krke, a nakon izbora za najboljeg vratara lige odlazi u Maribor, međutim, u sastavu koji je dva puta bio sudionik europske Lige prvaka rijetko je bio među vratnicama, te je u ljeto 2018. prihvatio poziv Mure. U prvoj sezoni u klubu iz Murske Sobote opet je izabran u najbolju momčad slovenskog prvenstva, a prošle sezone je bio jedan od najzaslužnijih što je Mura nakon 25 godina osvojila po drugi put naslov pobjednika Kupa Slovenije, ujedno svoj drugi trofej u povijesti kluba koja se piše od 1924. godine.

Mura će u 3. kolu kvalifikacija za Europsku ligu za sedam dana ugostiti PSV, uz Ajax i Feyenoord jedan od tri najtrofejnija nizozemska kluba (PSV je 1988. bio prvak Europe, 1978. osvajač Kupa UEFA, a u Nizozemskoj 24 puta prvak i 9 puta pobjednik kupa)!
23. travanj 2024 09:50