StoryEditorOCM
NogometLICE S NASLOVNICE |

DIJETE NOGOMETNE AKADEMIJE LIBERTAS, DANAS ‘HAJDUKOV‘ ALISSON I EDERSON Moderan čuvar mreže - Dubrovčanin Karlo Sentić

Piše Tonči Vlašić
26. svibnja 2020. - 10:21
Raspisala se Slobodna Dalmacija o 'Hajdukovoj dici', kako je koronapauza sa svojim (d)efektom donijela zaokret u Hajdukovu promišljanju, da će se više okrenut prema vlastitoj proizvodnji, mladima koji kucaju na vrata...

Naravno, ističe kolega Slaven Alfirević, to se neće dogoditi u slapovima. Nitko neće reć „ajmo, a sad samo naša dica”. To bi bilo pretjerano očekivat, ali mladima se otvaraju vrata. Dobit će priliku. Jedan od tih mladih je i Karlo Sentić, Dubrovčanin, generacija rođenih 2001. godine, dijete Nogometne akademije Libertas, koji je prije pet godina skupio kufere preko noći te nakon sedmog razreda osnovne škole preselio u Split.

Piše Alfirević kako je Sentić jedan od plejade darovitih golmana u Poljudu. Podsjeća kako je rođen 3. lipnja 2001. godine u Dubrovniku, kako je reprezentativac, koji je upisao dva nastupa za 'Vatrene' do 19 godina, te ističe: Sentić je stasiti, moderan vratar, koji sjajno igra nogom i to je ta vrlo važna karakteristika za modernog čuvara mreže. Tip je golmana poput Alissona i Edersona (Brazilci, vratari Liverpoola odnosno Manchester Cityja - op.a.), kako o njemu pričaju u Poljudu. Može se čuti i kako ga krasi snažan karakter, liderske crte, kapetan je juniorske momčadi.

image
Karlo Sentić foto: Robert Matić/HNK Hajduk


Mi ćemo dodati – Sentić je krajem veljače potpisao ugovor s Hajdukom do ljeta 2024. godine. Inače, šef struke Nogometne akademije Libertas Ivica Cumeljan je 'kriv' što je Karlo stao na vrata, jer, nogometnu karijeru nije počeo kao vratar. Prve treninge je imao u dvorani Osnovne škole Mokošica. S njim su u Nogometnoj akademiji Libertas još radili Davor Nakić, jedan od najboljih dubrovačkih nogometaša 60-ih i 70-ih godina, zatim Emanuel Mijović te Lovro Skaramuca.

- Hvala svim trenerima koji su doprinijeli mom dosadašnjem razvoju i putu - rekao je Sentić prilikom potpisivanja profesionalnog ugovora prije tri mjeseca. Istaknuo tad trenere Zlatka Runju i Darka Franića s kojima je najviše radio u Hajduku.

image
Karlo Sentić foto: Robert Matić/HNK Hajduk


Sentić je u sezoni 2019./20. nastupao za drugu momčad Hajduka u Drugoj hrvatskoj ligi, te igrao u najvažnijim utakmicama za 'Bile' u Prvoj hrvatskoj juniorskoj ligi.

Sad trenira s prvom momčadi, te se nada kako će vrlo brzo trener prve momčadi Hajduka Igor Tudor u zapisnik službene utakmice, u prvih jedanaest, upisati njegovo ime.
18. travanj 2024 03:12