StoryEditorOCM
NogometŽUPANIJSKI KUP

‘BAL NA VODI‘ U ČILIPIMA Konavljanin nije uspio iznenaditi GOŠK Dubrovnik 1919., Milan Petrović: ‘Nije bilo lako, ali naša pobjeda je zaslužena!‘

Piše Tonči Vlašić
3. ožujka 2020. - 16:33
Kup utakmice su uvijek neizvjesne, i uvijek teške, bez obzira protiv koga igraš. Naš cilj je bio proći dalje. Čestitao bih svojim igračima, koji su imali pravi pristup i koji su pokazali veliku želju. Rezultat toga je pobjeda do koje nije bilo lako doći, ali koja je zaslužena - istaknuo je Milan Petrović, trener GOŠK Dubrovnika 1919. nakon 3:0 pobjede u Čilipima protiv Konavljanina, te prolaza u finale Županijskog kupa skupine Dubrovnik - Župa dubrovačka - Konavle u kojem će njegova momčad igrati protiv Croatije iz Gabrila.

Prošle sezone su GOŠK Dubrovnik 1919. i Croatija bili suparnici na startu Županijskog kupa. Sastav iz Gabrila je na svom terenu slavio s 2:0. Ovaj put će se igrati u Dubrovniku budući je Croatija u ovom kolu kupa bila domaćin (dobila je Župu dubrovačku u Gabrilima sa 4:0), a GOŠK Dubrovnik 1919. gost. 

- Želimo napraviti dobar rezultat u kupu - jasan je Petrović.  

U Čilipima je kiša padala tijekom prvog poluvremena, a padala je i prije te su dijelovi terena bili pod vodom, ali ipak igralo. Po tim vremenskim neprilikama bolje se snašao GOŠK Dubrovnik 1919., koji je poveo već u 6. minuti. Iskoristio je prvu priliku: Vlaho Skaramuca je bio najviši u skoku nakon ubačaja sa strane. Nedugo nakon prvog pogotka, 13. minuta, ista situacija. Sad je najviši u skoku bio Domagoj Torbarina. Lopta je okrznula okvir gola. U 33. minuti Skaramuca je u šesnaestercu domaćina primio loptu, koju je uputio Anel Topuzović. Prekršajem ga je zaustavio Domagoj Radman Livaja. Kazneni udarac za goste. Čist k'o suza. Udarac Balda Cicijelja s bijele točke odbio je Nikola Krešić nakon čega smo gledali utrku – tko će prije stići do odbijene lopte, brži je bio vratar Konavljanina, ali je u pokušaju da izbaci loptu, pogodio najboljeg strijelca gostiju, koji je loptu tako poslao u mrežu – 0:2.

Konavljanin je u prvom poluvremenu imao dvije prilike, a zaprijetio je i u 44. minuti iz slobodnog udarca, kojeg je izveo Davorin Krešić. Ciljao je kapetan Konavljanina gornji desni kut gola Dalibora Kristića, kapetana GOŠK Dubrovnika 1919. U nastavku utakmice pritiskao je domaćin, imao je i prilika: Ermin Krvavac je u 60. minuti oklijevao te je ona propala, zatim nakon skoka Gorana Šorgića, koji je uputio udarac, a koji nije išao u okvir gola, Pero Opušić je pokušao skrenuti loptu u nebranjenu mrežu. Nije uspio. Na drugoj strani dobar udarac Grga Štimca. U 74. minuti GOŠK Dubrovnik 1919. izbjegao je zaleđe. Topuzović je potpisao konačni rezultat - 0:3. 

Konavljanin – GOŠK Dubrovnik 1919.
ČILIPI
Igralište Šupjaka. Gledatelja 50. Sudac: Ivan Limov (Metković), pomoćnici: Mate Obšivač (Vidonje) i Roberto Urban (Mokošica). Delegat: Ivan Gabelica (Mlini).
Strijelci: 0:1 Skaramuca (6), 0:2 Cicijelj (35), 0:3 Topuzović (74)
KONAVLJANIN: Krešić, Čižek (od 17. Pjaca), Radman Livaja, Trtoman, Grbešić, Memunić, Krvavac (od 86. Lončar), Krilanović (od 72. Dadić), Šorgić, Krešić (od 60. Mataga), Pe. Opušić. Trener: Mario Matić.
GOŠK DUBROVNIK 1919.: Kristić (od 78. Jurjević), L. Matić, Pralas (od 52. Kovačić), Torbarina, Žile, Ivanišević, Topuzović, Horvat, Skaramuca (od 52. Smrdelj), Cicijelj (od 78. Pa. Opušić), Štimac (od 78. Sršen). Trener: Milan Petrović.

SEMAFOR 2. kolo
Nedjelja, 1. ožujka, Smokvica: 
Jadran Smokvica – Hajduk 1932. 3:0, Putnikovići: Putniković – Grk 2:3, Gabrili: Croatia – Župa dubrovačka 4:0, utorak, 3. ožujka, Čilipi: Konavljanin – GOŠK Dubrovnik 1919. 0:3, Metković: ONK Metković – Jadran Luka Ploče (odgođeno/teren pod vodom), srijeda, 4. ožujka, Opuzen: Neretvanac – Neretva. Odigrano ranije, Blato: BŠK Zmaj – Žrnovo 3:1, dok je Orebić bio slobodan.
19. travanj 2024 11:24